Fra byen til forstaden - om at blive en forstadsmor

Luftige pølsehorn m. ketchup

Pølsehorn er altid en vinder i madpakken (eller bare til frokost en fridag derhjemme.. det kan vi altså godt lide!).

De smager bare bedst, når de er hjemmebagte, og i opskriftsjunglen har jeg måtte sande, at jeg var nødt til at finde på min egen opskrift. Det færdige “horn” må ikke være tørt og kedeligt. Det skal have en luftig krumme og et godt bid.

Denne opskrift er en sikker vinder. Hver gang. Jeg bager gerne dobbelt op og lægger i fryseren.

 

Pølsehorn (24 stk.)

Arbejdstid: 1 time og 45 minutter (inkl. hævning og bagetid)

 

Ingredienser:

4 dl lunken vand

40g gær

1 tsk sukker

1 tsk salt

1 spsk smagsneutral olie (solsikke eller raps)

Hvedemel

Æg til pensling og sesam til drys

En pose røde pølser (8 hele pølser)

Ketchup

 

Sådan gør du:

Udrør gæren i vandet i en stor skål sammen med salt, sukker og olie. Tilsæt 4 dl hvedemel til skålen og rør det ud. Dejen skal være klistret og kun lige netop hænge sammen.

Dæk skålen med vitawrap og et viskestykke og lad dejen hæve i 30 min.

Efter de 30 min tilsætter du hvedemel indtil du har en dej du kan slå ud på bordet. Ælt mere hvedemel ved til dejen er fast og ikke klistrer for meget. Lad dejen hæve på bordet under et viskestykke i yderligere 30 min.

Slå dejen ned og rul den ud til en stor cirkel. Skær den igennem på midten og igen på midten, så du har 4 lige store stykker i cirklen. Hvert stykke skærer  du i 6 skiver mod midten. Det bliver lange trekanter af dej som skal rulles om pølserne. Skær hver pølse i tre stykker.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft og beklæd to bageplader med bagepapir.

Smør en smule ketchup på den brede ende af dejskiverne. Kom et  stykke pølse på og rul dejen om.

Placer pølsehornene på en bageplade. Du kan sagtens have 12 stk. på hver.

Pensl med æg og drys med en smule sesam.

Bag straks pølsehornene i ovnen i 12-15 min til de er gyldne og gennembagte.

Når pølsehornene tages ud af ovnen samler du dem på én bageplade og dækker dem med et viskestykke i 10 minutter inden de serveres. Så er de dejligt bløde og har det helt rigtige “bid”.

Tip! Pølsehornene kan opbevares i køleskab i en lille uges tid eller fryses ned.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra byen til forstaden - om at blive en forstadsmor