Mini ciabatta og -rugbrød (koldhævede)

Cupcake-heaven

.. ja, intet mindre kunne altså beskrive dette indlæg, som handler om små mini-cupcakes i massevis.

Cupcakes’ne blev serveret til en damefrokost jeg holdte fornyeligt (mere om det i et senere indlæg), og var en sand fryd for både syn og smag.

Jeg lavede massevis af dem, og der blev også spist virkelig mange af dem.

Cupcakes er hyggelige og sjove at lave og kun fantasien sætter grænser for kreativiteten, når det kommer til pynt og smag.

Når jeg laver mange forskellige cupcakes som her, laver jeg først en stor portion kagedej af den type man ville bruge til en klassisk sandkage.

Der efter hælder jeg små portioner af den over i skåle og tilføjer forskellige ting; appelsinskal, chokoladestykker, kakaopulver, pistaciemasse eller en smule syltetøj. Mulighederne er mange og der er ingen regler.

Lad dig inspirere af billederne her – måske du skal invitere veninderne på cupcakes snart?

Opskrift på klassisk sandkagedej

3 store æg

230g sukker

60g smør

2 dl mælk

250g mel

2 tsk vaniljesukker

3 tsk bagepulver

 

Sådan gør du:

Kom smør og mælk i en gryde med tyk bund og lun det ved lav varme til smørret er smeltet.

Imens: Æg og sukker piskes (med en håndmixer på højeste styrke) længe til du har en lys og luftig æggesnaps. Sukkeret skal være næsten opløst.

Bland mel, bagepulver og vaniljesukker godt sammen og vend det skiftevis i æggesnapsen sammen med smør/mælk.

Brug dejen som grundopskrift til dine cupcakes.

 

Om cupcakes-frosting:

Smørcreme

Jeg pisker en luftig smørcreme af 250g smør, 2 ½ dl flormelis (som tilsættes lidt efter lidt) og kornene fra ½ vaniljestang. Du skal virkelig piske længe med en håndmixer så smørcremen bliver let og luftig.

Mousser

Du kan helt sikkert finde mange opskrifter på lækre mousser på internettet, og hvis du har tiden og overskudet, så kaster du dig endelig bare ud i det. Jeg laver også af og til mousser selv. Men det er mere til større kageprojekter eller hvis der er en specifik smag jeg ønsker – f.eks. hyldeblomst, hvid chokolade eller passionsfrugt. Hvis du er ude efter en helt almindelig jordbærmousse eller chokolademousse, så køb en i supermarkedet – det er dejligt nemt.

Jeg lavede fire forskellige slags cupcakes.

 

Cupcakes med pistacieindre, vanilje-pistaciefrosting og pære-sukker-drys

 

Cupcakes med chokoladestykker, vaniljefrosting og saltkaramelstykker

 

Cupcakes med jordbærfrosting og lilla sukkerpynt

 

Cupcakes med chokolade, vaniljefrosting, kaffekrymmel og orangespåner

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mini ciabatta og -rugbrød (koldhævede)