Barsel kun til far kan gå ud over barnet

Madplan kommende uge (uge 5)

Jeg elsker mine morgener – både i hverdagen, men nok specielt i weekenden, hvor jeg virkelig har tid til at gøre noget ud af morgenbordet og sætte mig ned sammen med familien. Her har vi fået både vafler (en favorit hos især Isak) og hjemmebagt sødmælksbrød. Mine opskrifter herpå finder du via links nedenfor.

LÆS OGSÅ: Opskrift på klassisk franskbrød – sødmælksbrød

LÆS OGSÅ: Opskrift på vafler med fløde, citron og kardemomme

Når familien er ved at gå fra bordet bliver jeg gerne siddende og skænker mig selv en ekstra kop the og kigger på kommende uges madplan. Så er der ro til at få styr på den. Jeg har på bloggen skrevet en guide til mine bedste madplan-tips. Den finder du på linket under her.

LÆS OGSÅ: Min guide til hvordan du laver en god madplan

Den kommende uges madplan afviger en smule fordi, at vi får gæster en hverdagsaften og jeg derfor gerne vil gøre lidt mere ud af maden der.

Kommende uge ser derfor sådan her ud:

 

Mandag – Helstegt kylling m. bagte rodfrugter, bulgursalat og brød

Jeg har købt en hel kylling og den kommer til at indgå i tre gange aftensmad. Til at supplere op med har jeg dog 300g kylling brystfilet i fryseren (købt på tilbud), som jeg har tænkt mig at koge.

Den hele kylling skal krydsres med groft salt, peber og paprika og en lille time i ovnen. Jeg bager nogle rodfrugter (tror det bliver rødbeder af forskellige slags) i et fad ved siden af og giver dem godt med olivenolie og timian. Derudover laver jeg en skål bulgursalat med diverse grøntsagsrester fra køleskabet. For at mændene i husholdningen bliver mætte har jeg også et flûte i fryseren jeg luner til.

Tirsdag – Tarteletter m. hønsekød toppet med små tomater og frisk persille

Den gode gamle klassiker! Vi er nødt til at have en dag med “mormor-mad” herhjemme. Det er der stor efterspørgsel på (selvom jeg mere er til retter uden alt for meget sovs og med masser af salat til…). Derfor er der – næsten – altid en hverdagsaften, der står på en gammeldags dansk ret.

Onsdag – Dyreryg m. vildtsauce, lakridsmarinerede kartofler, waldorfsalat og lynstegt kål og gulerod 

Dette er på ingen måder hverdagsmad, men til gengæld et godt forslag til noget man kan servere for gæster. Hvilket jeg også skal denne ellers helt almindelige onsdag. Dyreryggen er et lidt ekstravagant stykke kød og ikke altid til at komme i nærheden af i butikkerne. Jeg købte dette stykke kød, da det var i restparti, så jeg fik det faktisk også til en fornuftig pris. Hvis man ikke lige er til vildtkød eller kan skaffe det i supermarkedet, så egner tilbehøret til denne ret sig også fantastisk til en svinekam.

Kartoflerne skal være en sort af små vilde kartofler. Jeg skyller dem grundigt og giver dem et hurtigt opkog på 5 minutter. Lader dem køle af og kommer dem i en frysepose sammen med ½ dl olivenolie, groft salt,et presset fed hvidløg og en spsk ren lakridspulver. Lader dem trække lidt i posen og hælder dem i et lille fad og i ovnen. De smager VIRKELIG godt.

Torsdag – Kylling i karry-kokos m. ris

Denne dag skal det være ekstra nemt at gå til, da jeg er sent hjemme og min bedre halvdel derfor skal lave mad (/varme maden). Her indgår en rest karrysuppe som jeg gav en dåse kokosmælk og kom i fryseren. Den skal bare varmes op og tilføjes kyllingestykker, så er der en lækker orientalsk kylling-gryde.

 

Det er vores madplan den kommende uge. Den indeholder dog altså kun tre rigtige hverdagsretter.

Jeg vil meget gerne dele min families madplaner og i den sammenhæng må I meget gerne dele med mig, hvad I tænker vil fungere. Vil I bare have lidt inspiration på denne måde? Eller nedskrevne opskrifter og indkøbslister? Eller noget helt tredje? Giv meget gerne din mening i kommentarfeltet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Barsel kun til far kan gå ud over barnet