Hvide rosenknopper og forårsgrene

Italienske cantuccini m. mandler

I weekenden besluttede jeg at rydde op i mit skab med kolonialvarer.

Specielt har jeg to hylder, hvor poser med nødder, frø, kerner og gryn ryger ind, når jeg har fyldt mine glas med tingene. Det der er i overskud indtil næste opfyldning var endt i et mere eller mindre uoverskueligt “system”, og jeg havde på ingen måde overblik over, hvad der var.

Det skulle der ryddes op i og i min proces med at få tingene organiseret i kasser og hældt på glas blev det altså også til lidt bagning (det kan jo ske!).

Jeg opdagede nemlig, at jeg blandt andet havde en stor portion smuttede mandler liggende. Og så var det jo oplagt at bage disse skønne italienske småkager, som er perfekte til at dyppe i kaffen.

Italienske cantuccini m. mandler (ca. 30 stk.)

Tid: Ca. 45 min.

 

125g mandler (de behøver ikke være smuttede – spildt arbejde hvis du spørger mig!)

175g hvedemel

110g sukker

½ tsk bagepulver

½ tsk salt

2 tsk vaniljesukker

1 spsk revet øko-citronskal

2 æg

1 spsk vand

Evt. en smule manitoba-mel (ellers mere hvedemel) til æltning

 

Sådan gør du:

Hak nødderne ganske kort og meget groft. Der skal stadig være hele mandler i mellem og de øvrige stykker være store.

Afvej mel og sukker og bland det i en skål sammen med citronskal, vaniljesukker, bagepulver og salt. Tilsæt mandlerne og vend dem godt rundt i melblandingen inden du tilsætter æg og vand.

Tryk dejen godt sammen i skålen og tag den så ud på et meldrysset bord og ælt den forsigtigt sammen. Dejen må ikke være for klistret. Så skal den have mere mel. Til æltningen kan jeg godt lide at tilføje en smule manitobamel, som har en mere sprød og tør bagevne end hvedemel. Dette kan du dog sagtens undlade, hvis du ikke lige har denne meltype stående i skabet.

Når dejen er god fast deler du den i to og triller hvert stykke til en lang pølse, som du placerer på en bageplade (beklædt med bagepapir) og trykker lidt flad.

Bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter til de bliver en smule gyldne og kanten tørrer ud.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af ca. 10 minutter inden du forsigtigt løfter stængerne over på et skærebræt.

Skær diagonale stykker på ca. 2 cm bredde.

Placer stykkerne på en bageplade med en smule afstand mellem hinanden og bag igen i 10-12 minutter ved 180 grader varmluft til kagerne er gyldne i kanten.

Tag dem ud og lad dem afkøle på en rist.

Når småkagerne er helt afkølet kan de opbevares i et tætlukket glas eller kagedåse i en uge.

4 kommentarer

  • Uh,det ser lækkert ud 🙂
    Kaffen ser rimelig prof ud,hvor er din maskine fra?
    Jeg overvejer at købe en fra Mokkahouse, men hvor har du købt din? Kh

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Theresa Lange

      Hej Cecilie,
      Tak – kaffemaskinen er fra Bosch og er til Tassimo-kapsler 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tak for svar,
      Jeg tror jeg går mere efter en fuldautomatisk, end en til kapsler.
      -Men godt at vide 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Theresa Lange

      Det kunne jeg bestemt også finde på at anskaffe, når denne ikke kan mere. Kapslerne er relativt dyre og jeg synes der er enormt stort forbrug af emballering (plastik især!). Men kaffemaskinen fulgte ligesom med min mand … 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvide rosenknopper og forårsgrene