Pilegrene og liljer

Skovbærkage bagt på havre

En kage bagt uden hvedemel, men i stedet på havre- og mandelmel. Jeg bagte denne med en rest brombær og blåbær jeg havde i køleskabet, men i princippet kan man også komme solbær, ribs eller hindbær i.

Krummen i den er lidt mere “sprød” og tør – et sted i mellem en tærte og skærekage.

Kagen er laktosefri og kan i princippet også blive glutenfri, hvis du vælger havregryn, der er det – eller boghvedemel i stedet.

 

Skovbærkage bagt på havre (8 pers.)

Tid: ca. 1 time

 

Ingredienser:

200g sukker

3 æg

100g havremel (lav dit eget ved at blende havregrynene!)

50g mandelmel

50g hirseflager (eller havregryn)

1½ tsk bagepulver

2 tsk vaniljesukker

½ dl smagsneutral olie

3 dl bær

Pynt: Drys med flormelis gennem en sigte, revet hvid chokolade og frysetørret bær.

 

Sådan gør du:

Pisk sukker og æg lyst og luftigt med en håndmixer.

Bland havremel, mandelmel, hirseflager, bagepulver og vaniljesukker godt sammen. Vend bærrene i den tørre blanding så de får et “mel-lag”. Vend derefter forsigtigt bær/mel i æggesnapsen skiftevis med olien og havredrikken.

Beklæd en bageform på 20 cm (jeg bruger denne fra Cook & Baker) med bagepapir.

Bag i en forvarmet ovn på 185 grader (over-under-varme) i 30-40 minutter til du kan prikke i kagen med en kødpind/tandstik og dejen ikke hænger ved.

Lad kagen køle af og pynt med flormelis, hvid chokolade og frysetørret bær.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pilegrene og liljer