Pilegrene og liljer

Madplan (uge 6)

Ja, jeg er lige lidt bagefter med den her eftersom, at vi skriver lørdag(aften) nu.

Men denne uge er ingen undtagelse: madplanen er også denne uge på plads.

I denne uge udnytter jeg det sidste fra rester to dage og vi spiser koteletter fra tilbudskøleren en dag.

Alt i alt har jeg genbrugt en masse denne uge og faktisk ikke handlet ret meget ind, men alene suppleret op med enkelte råvarer til de forskellige dage.

 

LÆS OGSÅ: Min guide til hvordan du laver en god madplan

 

Mandag: En rest af eorn oksegrydesteg blev revet med en gaffel og røg på panden med en omgang hvidløg, lidt engelsk sauce, paprika og smagt til med salt og peber. Jeg fyldte det i nogle pitabrød sammen med tynde, sprøde skiver af savoykål, spinat og cherrytomater. Til pitabrødet var der også en dressing rørt sammen af yoghurt-natural, forskellige friske krydderurter fra vindueskarmen (basilikum og mynthe bl.a.) og salt og peber. Lækkert og nemt!

Tirsdag: Da vi skulle have mine forældre på besøg fandt jeg inspiration i to vegetarretter fra denne måneds nummer af ‘Spis Bedre’. Jeg smeltede en stor klump smør på en pande og lod salvieblade og hakkede hasselnødder stege lidt i det inden jeg hældte det fra i en lille skål. På panden stegte jeg så grove stykker af grønkål og savoykål. På en lille pande ved siden af stegte jeg en håndfuld champignon i hvidløg. Jeg kogte frisk båndpasta og vendte den stegte kål, svampene og salvie-nødde-smør deri. I ovnen havde jeg bagt skive af Hokkaido med fennikelfrø. Dem lod jeg køle en smule af og hældte så lys balsamico over og en mørk balsamicoglace og store klumper af frisk mozzarella. Til slut fik fadet en omgang friske basilikumblade. Det smagte SÅ fantastisk, og kan bestemt anbefales til en kødfri dag. Vi fik brød ved siden af.

Onsdag: Koteletter marineret i barbecue, en peberfrugt salat (peberfrugt i forskellige farver skåret i tern og tilsat frisk dild og feta!), en hjemmerørt tzaziki og grove ris. Kødet til denne ret kan udskiftes med et stykke kylling, hvis man mere er til det (eller lige har det liggende i fryseren …).

Torsdag: Dette var en rest i fryseren! Jeg lavede for et par uger siden en fantastisk gryderet på rødvin med store klumper af oksekød og rodfrugter. Den blev bare lunet, så det var nemt for de to drenge i huset, da jeg arbejdede halvsent (og endte på italiensk restaurant med en veninde – det kan jo ske!).

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pilegrene og liljer