Gerbera i høj glasflaske

Banankage bagt på dadler

Denne banankage er perfekt svampet, luftig og fuld af smag.

Jeg har bagt mange banankager, og min favorit er faktisk den version, hvor man skifter hvedemelet ud med kikærte-, mandel-, ris-, majs- eller boghvedemel og bager den med dadler fremfor sukker. I denne opskrift mixer jeg altid tre af ovenstående meltyper, men det er ikke afgørende hvilke tre det er. Dog kan jeg personligt godt lide, at én af dem er mandelmel. I opskriften bruger jeg mandelmælk, men du kan også sagtens bruge rismælk eller havremælk.

Jeg synes netop denne opskrift giver en kage, der bare smager helt fantastisk og tilmed er en sundere kage – uden at gå på kompromis med lækkerheden.

Kagen er uden tilsat sukker  (med undtagelse af vaniljesukkeret…) og egner sig derfor godt til at tage med i vuggestuer og børnehaver, hvor gammeldags hvidt sukker er bandlyst.

Den er også perfekt til dig, der gerne vil styre uden om gluten og mælk – den er nemlig også både gluten- og laktosefri.

Kagen er god sammen med en kop the og i øvrigt også formidabel som snack i madpakken.

 

Opskrift på banankage bagt med dadler

Arbejdstid: 45 min.

 

Ingredienser

140g dadler uden sten (gå efter de friske i grøntafdelingen, der sælges i kasser og hedder “juicy”)

2 æg

1 dl mandelmælk

3 modne bananer

40g mandelmel

40g boghvedemel

40g kikærtemel

1 tsk bagepulver

2 tsk vaniljesukker

1 spsk loppefrøskaller

½ dl solsikke eller rapsolie

 

Sådan gør du:

Fjern stenene fra dadlerne og kom dadler, æg og mandelmælk i en blender. Blend til du har en jævn masse uden klumper og hæld det over i en rørskål.

Mos bananerne med en gaffel og vend dem i.

Vej melet af og bland loppefrøskaller, vaniljesukker og bagepulver deri. Vend det i de andre ingredienser sammen med olien.

Bag banankagen i en form på ca. 20 x 20 cm beklædt med bagepapir. Kagen bages ved over-under varme ved 185 grader i 20-25 minutter til den er fast og let gylden på toppen.

Lad kagen afkøle inden servering.

 

TIP! Drys banankagen med flormelis gennem en sigte inden servering.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gerbera i høj glasflaske