Banankage bagt på dadler

Cookies med pekannødder og chokolade

Jeg skal altid helst have et glas småkager stående fremme på køkkenbordet, så der er noget at byde gæster på til en kop kaffe. Og ja, så elsker Isak småkager ..

Det her er den klassiske cookie med et twist; en karamelsmag fra lys muscovado sukker og sprød nøddesmag fra pekannødder. Jeg har også en version med mørk muscovado sukker, lakrids stykker og stykker af hvid chokolade. Den skal jeg også nok dele ved lejlighed.

Af opskriften får du enten 60 mini cookies (som her) eller 25 kæmpe cookies (eller mere eller mindre alt efter hvilken cookie størrelse du foretrækker).

Selv synes jeg at mini-cookies er virkelig søde at servere til kaffen og så passer de også lige i en barnehånd.

Opskrift på cookies med pekannødder og mørk chokolade

Arbejdstid: 1 time og 45 minutter (inkl. en times hviletid i køleskab og bagning)

 

Ingredienser

100g lys sukker

75g farin

75g lys muscovado sukker

1 æg

150g smør (stuetemperatur)

200g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 tsk vanilje

½ tsk natron

1 tsk salt

100g mørk chokolade (groft hakket)

50g pekannødder

 

Sådan gør du:

Pisk sukker, farin, muscovadosukker, æg og smør til en ensartet og jævn masse uden klumper.

Vej melet af og bland de øvrige tørre ingredienser heri.

Vend melet i sukker-ægge-smør-massen skiftevis med nødder og chokoladestykker.

Rør dejen godt sammen. Den er meget fast, så det er lidt hårdt.

Dæk skålen med husholdningsfilm og stil den i køleskabet i minimum en time. Den kan også sagtens trække i køleskabet natten over.

Når den har trukket i køleskabet tager du dejen ud og tænder ovnen på 180 grader varmluft.

Tril små kugler af småkagedej så de er på størrelse med en 2-krone. Hvis du vil have store cookies triller du dem, så de er lidt større end en 5-krone.

Bag småkagerne med god afstand i mellem (10 stk. af de små på en plade af gangen) på en bageplade.

Hold øje med småkagerne hele tiden. Mine skulle have 6-7 minutter, men ovne er forskellige og størrelsen på småkagerne har også noget at sige. Når de er gyldne og en smule mørke i kanten er de perfekte.

Tag dem ud og lad dem køle af 1 minut på bagepladen inden du skubber dem over på en bagerist og lader dem afkøle helt.

Jeg bager kun én plade i ovnen af gangen.

Småkagerne kan opbevares i op til 2 uger i en kagedåse eller lufttæt glas/beholder.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banankage bagt på dadler