10 gode råd: Den første tid med hvalpen

Trekornsbrød m. hørfrø, sesam og bygkerner

Her får du opskriften på et lækkert trekornsbrød med sprød skorpe og godt bid. Du kan simpelthen se på billederne, hvor lækker dejen er!

Jeg bruger i opskriften en smule TIPO 00 mel som er en meltype med højt glutenindhold, der derfor giver brødet en mere elastisk og dej, hvilket forbedrer brødets “krumme” og giver en langt mere sprød skorpe.

Brødet hæver i alt 3 gange af 30 minutter pr. gang, hvilket bidrager yderligere til den lækre, saftige og lidt “seje” krumme i brødet.

Da jeg fornyeligt serverede brødet til kirkekaffe blev jeg udspurgt om opskriften og har nu lovet at den kan blive videregivet, hvilket er en god anledning til alligevel at dele den her på bloggen. En dame mente at det mindede om gammeldags maltbrød, som hendes bedstemor serverede – og det var altså noget af et kvalitetsstempel.

Opskrift på trekornsbrød m. hørfrø, sesam og bygkerner

Arbejdstid: 2 timer og 15 minutter

 

Ingredienser

4,5 dl lunken vand (bland koldt vand med en smule kogende vand)

25g gær

1 tsk salt

1 spsk mørk sirup

2 dl TIPO 00 mel

2 dl hvedemel

1 spsk mørk kulør (også kendt som sovsekulør)

1,5 dl kerner af hørfrø, sesam og opblødte bygkerner

+ hvedemel til æltning til dejen er fast

Drys: et sammenpisket æg til pensling og ½ dl mix af sesam og hørfrø

 

Sådan gør du:

Udrør gær, salt og sirup i det vandet i et stort dejfad. Tilsæt de 2 dl TIPO mel og 2 dl hvedemel samt  1 spsk mørk kulør. Dæk skålen med vita wrap og et viskestykke og lad dejen stå til hævning – gerne et lunt sted – i 30 minutter.

Tilsæt herefter mere hvedemel og rør i dejen til den er fast nok til at komme ud på et meldrysset bord. Ælt dejen godt igennem og tilsæt gradvist mere mel indtil dejen er fast og smidig. Lad dejen hvile på køkkenbordet under et viskestykke i yderligere 30 minutter.

Slå dejen ned og ælt den ganske kort igen. Form den til et franskbrød med hænderne (dette foretrækker jeg for det mere rustikke udtryk i brødet). Lad brødet hæve 30 minutter en sidste gang.

Snit brødet med en skarp kniv. Pensl med sammenpisket æg og drys med hørfrø og sesam.

Bag brødet i ovnen ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter til det lyder hult, når du slår forsigtigt på bunden af det. Husk ovne er forskellige og mine bagetider er derfor altid vejledende.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 gode råd: Den første tid med hvalpen