Amerikanske pandekager m. twist af appelsin

“Tester I om man har røget joint…?”

Som travl mortype, der arbejder (også) udenfor hjemmet, en mand der arbejder RIGTIG mange timer og en familie der hovedsaligt er bosat i Jylland, så er en barnepige en nødvendighed.

Og barnepige behøver ikke være ensbetydende med “dårlig-mor-samvittighed”, for den rigtige barnepige kan virkelig være en gave for ens barn og familie. Det ved jeg. For sådan en har vi haft til Isak siden han var 10 måneder gammel. Hun laver mad til ham. Hun øver sange med ham, tager ham på legepladser og spændende ture. Hun laver krea-ting og tegner med ham og leger dedikeret med dinosaurer sammen med ham. Ja, spørger du Isak, så vil han helt sikkert (uden at tøve ét sekund!) sige, at hun er bedre til dinosaur-leg end mig.

Hun er typen, der ved hvordan man skal se efter et barn, som er fornuftig i trafikken og som giver sig 100% i sit barnepige job (og ikke bare ligger på sofaen med sin telefon imens ens yngel dekorerer tapetet med tusch og fodrer hunden med modellervoks).

Hun er den perfekte barnepige og simpelthen en helt fantastisk hjælp for vores lille familie.

Men i efteråret ramte krisen mig. Vores kære barnepige havde en trist meddelelse.

Hun skulle til Asien. Og ikke bare en lille weekendtur (det ved jeg godt, at man ikke kan, men det var det jeg ligesom håbede på i situationen…). Hun skulle afsted i 6 måneder. I mit hoved hørte jeg mig selv sige “nej det må du ikke” eller bare råbe “ER DU KLAR OVER HVOR LANG TID DET ER??!!!!” – men jeg nøjedes selvfølgelig med det man siger “Ej hvor bliver det spændende for dig!” (og inde i mig selv græd jeg lidt…).

Jeg sagde til min mand, at SÅ måtte vi jo klare os uden en barnepige til, at hun var hjemme igen.

Og ja, 6 måneder er relativt lang tid at undvære hjælp til hentning af barn og pasning, hvis vi vil ud og spise en aften, men jeg sætter ret høje krav til en barnepige. Hun skal være moden, ansvarsbevidst og dedikeret.

Min mand omvendt mente, at vi selvfølgelig nemt fandt en erstatning – “der er masser af piger som hende skat..”.

Jeg lavede et opslag i en facebookgruppe (som man jo gør..) under overskriften “Ansvarsbevidst og dedikeret barnepige søges til pasning af 3-årig dreng” og derefter et forholdsvist langt skriv om, hvem vi er og hvem hun helst er.

Jeg fik mange fine ansøgninger – og så fik jeg også en del af dem der “Hej jeg vil gerne søge jobbet” og intet andet.

Nå, men jeg spurgte så et par af pigerne, der havde søgt jobbet om de ville komme forbi til en samtale.

Og måske det er mig der er sart, men pludselig befandt jeg mig i en situation, der var som hevet ud af en sammenklipning i en halv-dårlig tv-serie.

Der var en, der egentlig slet ikke kunne lide børn. Der var en, der ville vide om hun egentlig godt måtte have veninder med, når hun passede Isak. Der var hende, der viste Isak hvordan man legede med en stikkontakt under samtalen. Og så var der hende, der ville vide om vi kunne finde på at tage stikprøver for om, hun havde røget hash (!).

Så nej – det blev ikke til nogen barnepige, der kunne supplere hos os imens vores super-barnepige (som jeg om muligt værdsætter endnu mere nu…) er ude og opleve verden.

Jeg glæder mig til, at vores barnepige kommer hjem.

Og jeg er fuld af forståelse for alle de forældre, der har brug for lidt ekstra hjælp for at få hverdagen til at hænge sammen. For arbejde og hentetider i institution hænger bare ikke altid sammen.

Jeg synes bestemt også, at det er dejligt, at unge piger søger sådan et job, men jeg tror, at rigtig mange ikke gør sig bevidst om, hvad det kræver.

På bare ét uopmærksomt øjeblik med små børn kan der ske mange ting, og det er på alle måder en stor tillidssag at lukke en fremmed ind i ens hjem og tage vare på ens lille barn. Vedkommende skal kunne sætte grænser, skal kunne forudsige potentielle ulykker og skal kunne trøste og give omsorg.

Det er ikke “bare sådan lige”.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amerikanske pandekager m. twist af appelsin