Salat m. pære, blåbær og lemon-marinade

Brunsviger

Det fynske wienerbrød brunsviger er en sikker vinder herhjemme, når der skal bages noget nemt, hurtigt og lækkert til kaffegæster.

Der er mange holdninger til, hvad “den perfekte brunsviger” er. Hvis du spørger mig skal den være friskbagt med en luftig krumme, snasket omkring fyldet – og have et twist af kardemomme og kanel.

Du får min opskrift her.

Opskrift på brunsviger (6 pers.)

Arbejdstid: 1½ time

 

Ingredienser:

 

DEJ

1 dl mælk

45g smør

30g gær

1 æg

½ tsk kardemomme

1/4 tsk salt

1 spsk sukker

225g hvedemel

 

FYLD

150g smør

150g brun farin

1 spsk stødt kanel

 

Sådan gør du:

Lun mælk og smør i en lille gryde til smørret er smeltet. Tag gryden af varmen og lad kort væsken afkøle, så det er lillefingervarmt.

Udrør gær, sukker, salt og kardemomme deri. Tilsæt halvdelen af melet og derefter ægget og rør rundt. Tilsæt resten af melet og rør dejen godt sammen.

Beklæd en springform med bagepapir og skub dejen over i. Gør dine fingre våde under køligt vand og fordel dejen nogenlunde jævnt rundt i springformen. Når du har våde fingre klistrer dejen ikke fast på dine hænder.

Læg et viskestykke over springformen og lad dejen hæve i 45 minutter.

Imens laves fyldet. Kom alle ingredienserne i en gryde og smelt smørret sammen med farin og kanel ved lav varme. Lad massen afkøle til stuetemperatur imens dejen hæver færdig.

Tryk derefter forsigtigt fordybninger rundt i dejen med dine fingre og hæld fyldet over.

Bag din brunsviger ved 180 grader varmluft eller 200 grader over-under-varme i 20-25 minutter.

En brunsviger bør spises samme dag, som den er bagt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat m. pære, blåbær og lemon-marinade