Pizza - den bedste opskrift på sprøde bunde

Hjemmebagte hveder

Til Store Bededag hører ristede hveder! Traditionen stammer fra at bagerne holdte fri denne dag, og derfor måtte folk riste deres hveder – købt dagen før – på selve Store Bededag, hvor bageren altså ikke solgte friskbagt brød.

Op til Store Bededag bugner butikkerne med hveder, men med denne opskrift kan du nemt og billigt bage de lækreste hveder selv. En helt anden oplevelse end de halvtørre versioner du finder i supermarkedet.

Opskrift på hveder (ca. 15 stk.)

4,5 dl let- eller sødmælk

2 spsk smør

50g gær

1 spsk sukker

½ tsk salt

½ tsk kardemomme

ca. 10 dl hvedemel

 

Sådan gør du:

Lun mælk og smør i en lille gryde ved lav varme til smørret er smeltet.

Hæld mælk og smør over i et stort dejfad og lad det ganske kort blive lillefinger-temperatur.

Kom sukker, salt, kardemomme og gær i og rør rundt til alt gær er opløst.

Tilsæt hvedemel indtil du har en dej, der er så fast at den kan tages ud på et meldrysset bord.

Ælt mere hvedemel i dejen til du har en dej der er fast, men den må gerne stadig klistre en smule.

Lad dejen hæve på bordet under et rent viskestykke i 45 minutter.

Slå dejen ned igen og ælt den kortvarigt inden du deler den i 15 mindre stykker.

Rul hvert stykke til en bolle og placer dem på række i et firkantet ovnfast fad (størrelse af en halv bradepande – bager du dobbelt portion kan du bruge en dyb bradepande). Lad der være 1-2 cm mellem hver bolle og fyld fadet ud.

Sæt fadet ind i midten af en kold ovn.

Kog ½ liter vand og hæld den i et lille fad og stil ind nederst i ovnen.

Luk ovnen til og lad nu dine hveder hæve under damp i 20 minutter.

Tag skålen med vand ud og tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Bag hvederne til de er gyldne og lyder hule når du banker på dem.

Lad dem køle af i det ildfaste fad og del hvederne fra hinanden inden servering.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pizza - den bedste opskrift på sprøde bunde