Min brudekjole

Gulerodskage med frosting

Man skal ikke kimse af skærekager! De er nemme at lave, der er ikke så mange “dikkedarer” og min erfaring er, at de går rent ind hver gang.

Gulerodskagen er en af mine favoritter som jeg igen og igen serverer. Den har masser af smag og gulerødderne gør den dejligt svampet og bidrager til at den beholder fornemmelsen af nybagt kage længere end mange af sine skærekage-venner.

Hos mig toppes gulerodskagen med en cremet cream-cheese frosting – syndigt, nemt og lækkert!

Gulerodskage med frosting (8 pers.)

Arbejdstid: 1 time + afkøling

 

Ingredienser

150g smør (blødt – lad det gerne være udenfor køleskabet 30 min. før du skal bage)

150g farin

2 æg

150g mel

1 tsk kanel

1½ tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

½ dl vand

2 gulerødder – skrællet og revet

 

125g smør

2 spsk flormelis

125g cream cheese natural (ikke light)

 

Sådan gør du:

Pisk smør, farin og æg i en stor dejskål til det er ensartet.

Afvej melet og tilsæt bagepulver, vaniljesukker og kanel heri. Bland de tørre ingredienser godt sammen.

Vend skiftevis gulerødder, melblanding og vand i dejskålen.

Beklæd en franskbrødsform med bagepapir og fordel din kagedej heri.

Bag gulerodskagen ved 180 grader over-under-varme i ca. 40 minutter. Husk ovne er forskellige. Prik med en kødnål i dejen undervejs for at se om kagen er bagt.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af inden du begynder at fordele frosting på den (ellers smelter det…).

Frostingen laver du ved at piske 125g blødt smør med 2 spsk flormelis. Du skal piske længe til smørret bliver hvidt. Til sidst vender du cream cheese i med en stor ske. Du må endeligt ikke piske her, så risikerer du, at din frosting skiller eller bliver tynd.

Smør frostingen på kagen og pynt med f.eks. revet øko citronskal, hvide chokolade spåner, groft hakkede nødder eller som her; rød skovsyre.

Tip! Tilsæt 1 dl rosiner eller knuste valnødder til din gulerodskage, hvis den skal piftes lidt op.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min brudekjole