Rabarberdrømme

Romkugler

I disse “Undgå Madspild” tider er romkugler den perfekte undskyldning for aldrig at smide kage ud (hvis den store forbrydelse at noget bliver levnet da skulle ske…).

Hjemmelavede romkugler smager intet mindre end FANTASTISK og bagerens ofte tørre og halvkedelige version blegner ved siden af.

Udnyt derfor dine kagerester og lav dine egne lækre romkugler.

Og hvilke kager kan så genbruges i romkugler? Som udgangspunkt kan de fleste kager bruges bare de ikke indeholder frisk fløde, cremefraiche eller lign. Skærekager og wienerbrød er virkelig godt at lave romkugler af og diverse tørkager som napoleonshatte, snitter mv. går også an. Derimod skal du ikke putte resten af en othellolagkage i. Fløden bliver sur og resultatet knap så lækkert.

Et godt tip er at have en stor frysepose i din fryser som du løbende fylder kagerester i. Når posen er fyldt og du har lyst til romkugler, så tager du kagen op.

Og har du bare lyst til hjemmelavede romkugler, men har ingen kagerester, så kan du købe et par af de kedelige færdiglavede kager i supermarkedet og gøre brug af.

Romkugler (15 små stk. – diameter ca. 5 cm)

Arbejdstid: 15 min.

 

Ingredienser

500g kagerester (her har jeg brugt chokoladekage og hindbærroulade)

1 spsk kakaopulver

1 spsk marmelade/syltetøj (hindbær eller jordbær)

1 tsk rom aroma

+ krymmel som f.eks. tivolidrys, revet kokos, finthakkede mandler eller chokoladekrymmel

 

Sådan gør du:

Smuldr kagen og mos den godt sammen i en stor skål. Der må ikke være klumper.

Tilsæt kakaopulver, marmelade og rom aroma. Bland det hele grundigt og tril så dine romkugler.

Vend dem i det krymmel du foretrækker.

Opbevares bedst i køleskab og kan holde sig i op til 4 dage.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarberdrømme