Soveværelse i støvede grønne nuancer

Nektarin-jordbær salat

En lækker, forfriskende og ikke mindst nem sommersalat, der er perfekt til grillmaden.

Den friske frugt, den markante, lidt skarpe smag af rucolaen og de ristede, nøddeagtige pinjekerner står perfekt sammen. Og marinaden giver salaten det sidste ‘pift’.

Opskrift på nektarin-jordbær salat (4 personer)

Arbejdstid: 10 minutter

 

Ingredienser

200g friske jordbær

1 nektarin

1 håndfuld rucola

2 spsk pinjekerner

½ dl jordbærsaft (ublandet)

½ dl hvid balsamico eddike

1 spsk lys sirup

 

Sådan gør du:

Rist pinjekernerne på en varm, tør teflonpande. Sørg for at ryste dem ofte på panden, så de ikke brænder på. Når de er ristede hælder du dem over på et stykke køkkenrulle og lader dem køle af.

Skyl frugt og salat.

Skær toppen af jordbærrene og skær dem i skiver på langs. Skær siderne af nektarin og lave tynde “både” af nektarinstykkerne.

Bland marinaden af jordbærsaft, hvid balsamico og sirup.

Kom jordbær og nektarin i en skål og vend det sammen. Dryp marinaden over med en ske og kom rucolaen over sammen med pinjekernerne.

TIP! Salaten smager ekstra godt, hvis man topper den med en god, tør feta der smuldres ud over.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Soveværelse i støvede grønne nuancer