Min første høst gulerødder

Verdens bedste brownie

Jep – overskriften passer. Dette ER ubetinget verdens bedste brownieopskrift, hvis du spørger mig og min familie.

Den strøg direkte ind som min mands favoritkage nr. 1, da jeg bagte den til ham første gang.

Fantastisk som del af en dessert med vaniljeis og bær eller helt som den er her – med en kop the eller kaffe til.

Den er klistret, fuld af chokoladesmag og med en sprød skorpe. Og det er sådan en brownie skal være i min optik.

Den er vanedannende og forsvinder hurtigt herhjemme. Ja, som du kan se nåede jeg faktisk ikke engang at få et billede af den i hel tilstand inden nogen herhjemme havde stjålet et stykke…

Det er vist succeskriteriet på en “verdens bedste” opskrift.

Opskrift på brownie (en lille bradepande på 20 x 25 cm)

Arbejdstid: 40 minutter (inkl. 25 minutters ovntid)

 

Ingredienser

160g smør

250g sukker

3 æg

100g chokolade (mix mørk, lys eller hvid chokolade efter smag)

1 dl yoghurt natural

1/3 dl stærk kaffe

8 spsk kakaopulver (uden top)

½ tsk groft salt

85g hvedemel

75g brun farin

1 nip natron

1 tsk vaniljesukker

 

Sådan gør du:

Smelt smørret ved lav varme i en lille gryde.

Pisk æg og hvidt sukker til en luftig æggesnaps.

Hak chokoladen groft og bland det sammen med alle de øvrige tørre ingredienser i en skål (kakaopulver, hvedemel, farin, salt, natron og vaniljesukker).

Vend skiftevis smør og de tørre ingredienser (inkl. chokoladestykkerne) i din æggesnaps. Vend den varme kaffe i. Vend til sidst yoghurt natural i.

Tænd din ovn på 185 grader traditionel ovnvarme (over-under).

Beklæd en bageform (20 x 25 cm) med bagepapir og kom din browniedej heri.

Bag i midten af ovnen i 25-30 minutter til den stadig er blød, men giver lidt efter når du trykker på den. Du skal fornemme at hvis det var en skærekage ville du lige give den 5 minutter mere for at den var færdigbagt.

Tag din brownie ud af ovnen og lad den køle af i formen.

BROWNIE MED AFTER EIGHT TEMA
Kom mørk chokolade i browniedejen og top brownien med mint-mousse

Mintmousse: Kom 1 tsk pebermynthe essens og lidt grøn pasta farve i mælken til Dr. Oetkers “Cake Mousse” med vaniljesmag, og du har nemt en lækker mintmousse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min første høst gulerødder