Æblekage m. marengs

Nemme fladbrød

En nem og lækker opskrift på fladbrød til aftensmaden. En favorit herhjemme som ledsager til både grillmad og gryderetter.

Specielt synes jeg de middelhavsinspirerede brød egner sig rigtig godt sammen med hjemmelavet tzaziki eller auberginedip – men naturligvis også bare som de er.

Og med denne opskrift har du hjemmebagte fladbrød på næsten ingen tid.

Opskrift på 2 stk. fladbrød (til ca. 6-8 personer)

Arbejdstid: 1 time og 30 minutter

 

Ingredienser:

2 dl koldt vand

½ dl kogende vand

1/4 pakke gær

½ tsk salt

1 spsk olivenolie

6 dl hvedemel

 

Fyld:

1) ½ dl olivenolie, 2 spsk hakket frisk basilikum, 1 fed hvidløg (presset), 1 tsk nigellafrø samt drys af havsalt

2) ½ dl olivenolie, 1 dl blandet af soltørrede tomater (små stykker), feta og oliven samt drys af havsalt

OBS: Fyld kan naturligvis varieres efter smag og hvad der er i køkkenet. Dette er blot mine forslag. Oregano, salvie, peberfrugt eller artiskok er også lækkert fyld. 

 

Sådan gør du:

Kom vandet i en stor skål og tilsæt olie, gær og salt. Udrør gæret grundigt.

Tilsæt 4 dl hvedemel og rør sammen til en klistret dej. Lad dejen hæve i 30 minutter.

Tilsæt 2 dl mel mere og tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den grundigt. Form dejen til en kugle og lad den hæve yderligere 45 minutter på køkkenbordet.

Del dejen i to og stræk hver klump dej med hænderne til to flade brød og placer dem på en bageplade. Tænd din ovn på 180 grader varmluft.

Lad kort dejen hvile med et viskestykke over imens du rører de to slags fyld af de oplistede ingredienser undtaget havsalt.

Tryk små huller i dejen med dine fingre og fordel fyldet jævn over brødene med dine fingre. Drys til slut begge brød med havsalt.

Bag brødene i 12-14 minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æblekage m. marengs