Spejle og rammer til hjemmet

Fra 3 til 4

– I føljetonen “En forstadsmors tanker” skriver jeg om mit liv og dagligdag –

Jer der følger med på min instagram ved det nok allerede – vi har en lillebror på vej til december!

Og jeg er simpelthen så glad. Isak er jo blevet 4 år i maj og det bliver så dejligt endeligt at kunne gøre ham til storebror, hvilket er noget han har ønsket sig MEGET længe. Han er enormt begejstret for det, og taler meget om lillebror i maven og det ene og det andet i forhold til, når lillebror kommer ud.

Da vi en sommereftermiddag i slutningen af juni efter en kønsscanning kunne fortælle Isak, at han skulle være storebror udbrød han storsmilende og begejstret “I DAG?!”. Vi måtte dog nedtone hans forventninger til processen omkring, hvor hurtigt sådan en lillebror bliver til inde i maven – lillebror kommer til jul. Vi forsøgte meget pædagogisk at forklare ham, at først skulle vi holde sommerferie, at bladene skulle falde af træerne, at det skulle blive halloween og at julepynten derhjemme så skulle op før lillebror kommer. Det har han heldigvis affundet sig med. Det var en god måde at forklare ham, hvor længe der rent faktisk er, og give ham en tidshorisont han forstår ud fra nogle af de milepæle i årets løb, som han kender til.

Der bliver jo desværre en del år mellem de to – 4½ år sådan ca. – men jeg må indrømme, at jeg faktisk også ser fordele i det.

Først og fremmest er der hele Isaks forståelse af at han skal være storebror, hvilket jeg synes er så fantastisk at opleve. Han snakker om det, stiller spørgsmål han tydeligvis har overvejet en del (“hvordan kommer jeg ind til dig og far på sygehuset når lillebror er født?”, “hvis lillebror ikke har noget tøj på når han er inde i din mave, fryser han så ikke?” .. osv.). Alt dette har vi mange gode snakke om. Dernæst er han jo en stor dreng, der kan så mange ting selv efterhånden, hvilket jeg også tænker er en fordel, når vi om lidt står med en baby. Omvendt er jeg godt klar over, at de (nok) ikke får den type søskendeforhold som der, hvor der er knap så lang tid i mellem og de finder de samme lege interessante på samme tidspunkter. At Isak bliver en fantastisk storebror er jeg dog ikke i tvivl om.

Selv gør jeg mig mange tanker om det her med at gå fra tre til fire. Den tresomhed vi har lige nu – og har haft de sidste par år – er der også bare noget særligt ved. Vi er tre ved spisebordet (Isak for bordenden i mellem os), vi er tre når vi er afsted på ture sammen, når der ses fredagsfilm på sofaen og Isak ligger i mellem os. Vi er altid et trekløver. Men det ændres nu, og vores lille familie er ikke så lille længere, og får en helt ny struktur.

Endelig er der nok den tanke som har passeret alle 2. gangs mødre på et tidspunkt: kan man dele sin kærlighed ud på to børn? Når man får sit første barn, tænker man jo, at man aldrig nogensinde kan elske nogen højere, men så står man med et barn mere på vej .. og jeg tror, at det er lidt ligesom den der uvirkelige første graviditet

Jeg er lige gået ind i 24. uge, og alt går heldigvis rigtig godt. Jeg har nærmest ingen gener af graviditeten og vi er alle så glade og forventningsfulde herhjemme.

Jeg har fuld gang i renovering og indretning af lillebrors værelse. Og så forsøger jeg at danne mig et overblik over de ting jeg har gemt fra da Isak var baby (og som kan genbruges), og hvad vi skal have købt.

Derfor vil I også opleve, at der nu igen (som på den gamle blog) kommer flere indlæg med inspiration til livet med småbørn og graviditet og barsel. Det håber jeg, at I vil tage godt imod.

Er der måske flere gravide der ude, som læser med? Og er I førstegangs eller flergangs? Det kunne være så hyggeligt at høre, om vi er flere, der følges ad, og om der er flere gravide, der følger bloggen nu.

2 kommentarer

 • Anja

  Jeg har fulgt med on/off siden før du fik Isak. Jeg har en søn fra 16 og havde termin med nr 2 for nogle dage siden. Ingen fødsel på vej endnu dog.
  Fint med nogle flere personlige indlæg – familie/børn 😊👍🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Theresa Lange

   Hvor spændende! Ja, så er det jo hvert øjeblik det kan ske 🙂 Dejligt du følger med. Og er velkommen overfor flere personlige indlæg.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spejle og rammer til hjemmet