Guide: Køb af brugt barnevogn

Sunde sandwichbrød

Lav dine egne mættende og sunde sandwichbrød til familiens madpakker.

Denne opskrift indeholder masser af fibre og god mæthed fra rugmel, havregryn, solsikkekerner, gulerødder og spinat. En nem genvej til at gøre madpakkerne lidt sundere på en budgetvenlig måde.

Disse sandwichbrød er luftige, lette og fulde af smag. Og så er de godkendt af min søn på 4 år! Ja, faktisk spurgte han den anden dag, hvad de hedder, så han ved hvad han skal efterspørge, når han rigtig gerne vil have de lækre sandwichtrekanter.

SÅ ved man altså som mor, at man har ramt noget der duer!

Opskrift på sunde sandwichbrød (12 stk.)

Arbejdstid: 2 timer og 45 minutter (inkl. hævning og ovntid)

 

Ingredienser

6 dl koldt vand

2 dl friskkogt vand

50g gær

3 spsk sukker

½ dl solsikkeolie (alternativt rapsolie)

1½ tsk salt

11 dl hvedemel

4 dl rugmel

2 dl finvalsede havregryn

115g revne gulerødder

35g skyllet og grofthakket spinat

1 dl solsikkekerner

 

Pensling: sammenpisket æg

Drys: sesamfrø

Sådan gør du:

Hæld først det kolde vand i et stort dejfad og dernæst det kogende vand oveni. Tilsæt olie, sukker og gær og udrør det grundigt.

Kom 5 dl af hvedemelet, alt rugmel, havregryn, solsikkekerner, salt, gulerødder og spinat i skålen og rør det hele grundigt sammen. Du skal gemme de sidste 6 dl hvedemel til senere.

Når dejen er rørt sammen har du en klistret masse med konsistens som havregrød. Dæk dejfadet med sølvpapir eller film og derefter et viskestykke. Lad dejen hæve i 1 time et lunt sted.

Når dejen har hævet tilsætter du yderligere 5 dl hvedemel og rører dejen fast. Når du ikke kan røre mere hælder du dejen ud på et meldrysset bord og tilsætter 1 dl hvedemel mere.

OBS: Melmængder kan variere en smule afhængig af flere faktorer når man bager brød og boller. Her bl.a. pga. væsken i gulerødderne, som ikke altid er den samme. Tilsæt lidt mere hvedemel, når dejen æltes, hvis du synes den er for fugtig.

Ælt dejen grundigt igennem og form den til en kugle som du på køkkenbordet dækker med et rent viskestykke.

Lad dejen hæve i yderligere 30 minutter.

Slå dejen ned og form den til et lille rektangel. Placer dejen på et skærebræt og rul dejen ud til ca. 25 x 35 cm ved at trykke let på dejen med en kagerulle og forme dejen til i siderne med kagerullen. Dejen vil være ca. 5 cm i højden.

Skær sandwichtrekanterne ud som vist på billedet ovenfor: først 6 kvadrater, som derefter deles på skrå.

Placer forsigtigt (så du ikke slår luften ud af dejen) trekanterne på bageplader beklædt med bagepapir.

Jeg bager 6 stk. pr. bageplade. Lad brødene efterhæve i 10 minutter. Pensl med æg og drys med sesam.

Bages i ovnen (begge plader på samme tid) ved 185 grader varmluft i 12-15 minutter.

TIP! Frys sandwichtrekanterne når de næsten er afkølet. Tag dem op og optø i køleskab om aftenen, hvis du smører madpakke om morgenen. Kan med fordel lunes et par minutter i ovnen eller på brødrister inden de smøres – så er de som nybagte.

 

 

7 kommentarer

  • Line

    Hvornår skal olien bruges? 🙈 Jeg har puttet den i dejen og håber at det er rigtigt 🤞

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Theresa Lange

      Den skal i sammen med gær og sukker! Skulle gerne stå der nu. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Klistret dej giver bare det bedste brød – det har jeg også lært hjemmefra, og kender man sin ‘konsistens’ kan man altid smide lidt ekstra mel i, alt efter om melet suger mere eller mindre, synes det er forskelligt fra mærke til mærke 😀 De ser hvertfald perfekt luftige ud, ink. sej skorpe, uhm.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Pedersen

    Hej.
    Jeg har forsøgt at følge opskriften, men den blev alt for klistret. Jeg har måtte tilføje 3 dl mere mel før at den var til at arbejde med. Jeg valgte dog at tilføje 2,5 hvede rugmel og en 0,5 alm hvedemel.
    Der fungerede så fint. De blev super lækre og mættede rigtig godt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Theresa Lange

      Det var godt at de blev gode Simone 🙂 Jeg kan faktisk se at der i opskriften havde sneget sig en fejl ind. Der skal 4 (!) ikke 2 dl rugmel i. Den er nu opdateret!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Atiqa

    Hej
    Har fulgt opskriften. Men synes dejen er al for klistret. Den er slet ikke til arbejde med.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Theresa Lange

      Jeg havde simpelthen lavet en fejl og skrevet et forkert mål af på rugmel, da jeg skrev opskriften ind. Det er rettet nu. Der skal 4 dl rugmel i.

      Desuden har jeg nu indsat i opskriften, at man ved behov kan tilsætte lidt mere hvedemel.
      Men dejen må endelig ikke blive for tør. Så ender du med nogle hårde og tørre brød. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide: Køb af brugt barnevogn