Guide: Køb af brugt barnevogn

Sunde sandwichbrød

Lav dine egne mættende og sunde sandwichbrød til familiens madpakker.

Denne opskrift indeholder masser af fibre og god mæthed fra rugmel, havregryn, solsikkekerner, gulerødder og spinat. En nem genvej til at gøre madpakkerne lidt sundere på en budgetvenlig måde.

Disse sandwichbrød er luftige, lette og fulde af smag. Og så er de godkendt af min søn på 4 år! Ja, faktisk spurgte han den anden dag, hvad de hedder, så han ved hvad han skal efterspørge, når han rigtig gerne vil have de lækre sandwichtrekanter.

SÅ ved man altså som mor, at man har ramt noget der duer!

For mere inspiration til god og budgetvenligt hverdagsmad og ting til madpakken følg med på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på sunde sandwichbrød (12 stk.)

Arbejdstid: 2 timer og 45 minutter (inkl. hævning og ovntid)

 

Ingredienser

6 dl koldt vand

2 dl friskkogt vand

50g gær

3 spsk sukker

½ dl solsikkeolie (alternativt rapsolie)

1½ tsk salt

11 dl hvedemel

4 dl rugmel

2 dl finvalsede havregryn

115g revne gulerødder

35g skyllet og grofthakket spinat

1 dl solsikkekerner

 

Pensling: sammenpisket æg

Drys: sesamfrø

Sådan gør du:

Hæld først det kolde vand i et stort dejfad og dernæst det kogende vand oveni. Tilsæt olie, sukker og gær og udrør det grundigt.

Kom 5 dl af hvedemelet, alt rugmel, havregryn, solsikkekerner, salt, gulerødder og spinat i skålen og rør det hele grundigt sammen. Du skal gemme de sidste 6 dl hvedemel til senere.

Når dejen er rørt sammen har du en klistret masse med konsistens som havregrød. Dæk dejfadet med sølvpapir eller film og derefter et viskestykke. Lad dejen hæve i 1 time et lunt sted.

Når dejen har hævet tilsætter du yderligere 5 dl hvedemel og rører dejen fast. Når du ikke kan røre mere hælder du dejen ud på et meldrysset bord og tilsætter 1 dl hvedemel mere.

OBS: Melmængder kan variere en smule afhængig af flere faktorer når man bager brød og boller. Her bl.a. pga. væsken i gulerødderne, som ikke altid er den samme. Tilsæt lidt mere hvedemel, når dejen æltes, hvis du synes den er for fugtig.

Ælt dejen grundigt igennem og form den til en kugle som du på køkkenbordet dækker med et rent viskestykke.

Lad dejen hæve i yderligere 30 minutter.

Slå dejen ned og form den til et lille rektangel. Placer dejen på et skærebræt og rul dejen ud til ca. 25 x 35 cm ved at trykke let på dejen med en kagerulle og forme dejen til i siderne med kagerullen. Dejen vil være ca. 5 cm i højden.

Skær sandwichtrekanterne ud som vist på billedet ovenfor: først 6 kvadrater, som derefter deles på skrå.

Placer forsigtigt (så du ikke slår luften ud af dejen) trekanterne på bageplader beklædt med bagepapir.

Jeg bager 6 stk. pr. bageplade. Lad brødene efterhæve i 10 minutter. Pensl med æg og drys med sesam.

Bages i ovnen (begge plader på samme tid) ved 185 grader varmluft i 12-15 minutter.

TIP! Frys sandwichtrekanterne når de næsten er afkølet. Tag dem op og optø i køleskab om aftenen, hvis du smører madpakke om morgenen. Kan med fordel lunes et par minutter i ovnen eller på brødrister inden de smøres – så er de som nybagte.

 

26 kommentarer

  • Gitte

    Kan man springe spinat over og komme flere gulerødder i mon?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Har du prøvet at udregne kalorierne? Hvor mange for du af en portion? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Majken

    Åh de blev gode 😍 Måtte tilføje en del mere mel, så var lidt nervøs. Men de bliver bagt igen en anden dag👍👍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Dejligt de blev gode! Ja væsken i spinaten og gulerødder kan variere og derfor skal der ofte lidt ekstra mel i. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

    Tusind tak for denne fantastiske opskrift. Jeg tilføjer lige lidt ekstra salt og kerner. Vores favorit madpakke opskrift.
    Har kollegaer der ligger langt efter min lækre madpakke😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hvor er jeg bare glad for at høre du også er vild med opskriften 🙂
      KH. Theresa // forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Inger Marie Agerbo Christensen

    Virkelige lækre sandwich…..jeg scorede mange billige points for de sandwich jeg havde medbragt til de andre bandmedlemmer og teknikere👍Tak for en super opskrift🙏 Har lige lavet endnu en portion, som skal bruges til madpakker😋

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Theresa Lange

      Tak for din kommentar til opskriften Inger.
      Dejligt de var en succes 🙂
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maiken Petersen

    Hej 🙂 din opskrift ser rigtig lækker ud. Tror du man kan smørre dem til madpakke om aftenen og putte dem i køleskabet natten over? Noget gærdej bliver jo meget tørt hvis det kommer i køleskab, men jeg vil helst smørre min madpakke om aftenen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Theresa Lange

      Hej Maiken
      Hvis du luner dem om aftenen inden du smørrer dem (lad dem selvfølgelig køle ned inden du kommer dressing osv på), så vil jeg sagtens mene, at det kan fungere 🙂
      KH
      Theresa /forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne Mejlholm

    Hej Gitte 😊Jeg glæder mig til at prøve opskriften de ser meget indbydende ud da vi gerne vil have mere variation i de daglige madpakker så jeg skal igang.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte Lillelund

    Hejsa. De ser rigtig lækre ud. Kan man bruge frosen spinat i stedet for frisk.? Altså tø det op inden det kommer i dejen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Theresa Lange

      Hej Ditte
      Jeg har ikke prøvet med optøet spinat, men det tænker jeg sagtens du kan. Hvis det er meget vådt spinat skal du dog nok justere lidt op på melmængden 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

    Kan man bruge durummel i stedet for hvedemel?
    Tåler ikke hvedemel …..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Theresa Lange

      Hej Gitte
      Hmm.. det har jeg ikke erfaring med. Det er jo tot vidt forskellige meltyper, som har forskellig hæve- og bageevne.
      Men prøv dig frem. Det kan der jo ikke ske noget ved 🙂 Meld gerne tilbage hvordan de i så fald bliver, hvis du begiver dig ud i det.
      KH
      Theresa /forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Har det noget og skulle have sagt om man hakker spinaten? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Theresa Lange

      Kære Charlotte
      Jeg beklager først at have set din kommentar nu. Jeg tænker ikke at det gør den store forskel – udover hvor store spinatstykkerne selvfølgelig er i de færdige brød og hvor meget de fordeler sig i dejen.
      KH
      Theresa /forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Hvornår skal olien bruges? 🙈 Jeg har puttet den i dejen og håber at det er rigtigt 🤞

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Theresa Lange

      Den skal i sammen med gær og sukker! Skulle gerne stå der nu. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Klistret dej giver bare det bedste brød – det har jeg også lært hjemmefra, og kender man sin ‘konsistens’ kan man altid smide lidt ekstra mel i, alt efter om melet suger mere eller mindre, synes det er forskelligt fra mærke til mærke 😀 De ser hvertfald perfekt luftige ud, ink. sej skorpe, uhm.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Pedersen

    Hej.
    Jeg har forsøgt at følge opskriften, men den blev alt for klistret. Jeg har måtte tilføje 3 dl mere mel før at den var til at arbejde med. Jeg valgte dog at tilføje 2,5 hvede rugmel og en 0,5 alm hvedemel.
    Der fungerede så fint. De blev super lækre og mættede rigtig godt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Theresa Lange

      Det var godt at de blev gode Simone 🙂 Jeg kan faktisk se at der i opskriften havde sneget sig en fejl ind. Der skal 4 (!) ikke 2 dl rugmel i. Den er nu opdateret!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Atiqa

    Hej
    Har fulgt opskriften. Men synes dejen er al for klistret. Den er slet ikke til arbejde med.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Theresa Lange

      Jeg havde simpelthen lavet en fejl og skrevet et forkert mål af på rugmel, da jeg skrev opskriften ind. Det er rettet nu. Der skal 4 dl rugmel i.

      Desuden har jeg nu indsat i opskriften, at man ved behov kan tilsætte lidt mere hvedemel.
      Men dejen må endelig ikke blive for tør. Så ender du med nogle hårde og tørre brød. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide: Køb af brugt barnevogn