Formering af jordbærplanter

Æblehøst – og lækre opskrifter med æbler

Jeg elsker denne tid på året, hvor man kan gå i haven og plukke de skønneste danske æbler. Det minder mig om min barndom, hvor vi altid havde virkelig mange æbler og min mor lavede den bedste æblejuice hele august og september.

En tradition jeg nu har taget til mig. Der bliver lavet masser af æblejuice hos os for der er æbler i overflod i vores lille forstadshave.

Vi har to gamle æbletræer i haven og et ny-plantet, som vi fik i bryllupsgave.

Det ene er skrællen relativt tynd på og de er røde og gule i skrællen. Æblerne på dette træ er meget søde.

Det andet træ har æbler hvor skrællen er mere tyk, fast og glat, og så er æblerne til den syrlige side.

I begge er kødet fast/sprødt – bestemt ikke “melet”.

Måske nogle ud fra beskrivelsen og billederne i indlægget her, kan guide mig med hvilke to sorter æbletræer vi har stående?

Jeg handler en del hos Plantetorvet, og de har rigtig mange fine æbletræer (KLIK HER) og gode korte guides ved de forskellige sorter, så du nemt kan vælge dit nye æbletræ, hvis du også gerne vil have æbler i haven.

Selv skal jeg supplere op med nogle stikkelsbær- og solbærbuske og måske et blommetræ, som jeg køber hos dem her til efteråret.

Vi har plukket enormt mange æbler i år – og allerede fra midt august. Meget er blevet til juice, men jeg bruger også gerne æbler i bagværk.

Nedenfor kan du klikke dig ind på alle mine opskrifter med æbler.


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Formering af jordbærplanter