Efterårskrans m. lyng, roser og hortensia

Skovbærtærte

Min mand snakkede længe herhjemme om en tærte, der var verdens bedste, som han ALTID spiste (før han mødte mig….). Den var købt på frost (!!!) i et supermarked og bestod af en masse bær. Bunden var ikke mørdej. Den var heller ikke mazarin og den var bestemt heller ikke bare en høj sandkagebund.

Det var altså den bedste tærte han nogensinde havde smagt. Punktum. Det måtte jeg bare affinde mig med.

Meeeen de der kender mig ved godt, at jeg er ikke tilfreds med at blive udkonkurreret af en fabrikskage fra køledisken i supermarkedet.

Så derfor garanterede jeg at kunne lave noget, der var lige sådan – men endnu bedre (selvfølgelig!).

Det blev til denne skønne fransk inspirerede skovbærtærte, som er bagt med smør, mandelmel og mandelessens. En rigtig lækkerbisken. Og ja, min mand har måtte indrømme, at den ER bedre end den optøede kage han spiste som ungkarl.

Den er blød og lækker og har en perfekt balance mellem sødme og syrlighed fra de mange bær.

Herhjemme serveres den lun med creme fraiche i rigelige mængder, men den vil også være lækker som dessert med en kugle god vaniljeis til.

Opskrift på skovbærtærte (til ca. 6 personer)

Arbejdstid: 1 time og 10 minutter (inkl. 45 minutters ovntid)

 

Ingredienser

1 æg

75g smør (stuetemperatur)

75g sukker

1 tsk mandelessens

50g hvedemel

25g mandelmel

1 tsk vaniljesukker

½ tsk bagepulver

250g skovbær (gerne både små jordbær, hindbær, solbær, blåbær, brombær og ribs) MÅ GERNE VÆRE FRA FROST

1 spsk sukker

 

Sådan gør du:

Pisk æg, smør, sukker og mandelessens (i en røreskål) længe med en elpisker på højeste styrke. Sukkeret skal opløses mest muligt.

I en anden skål afvejer du hvedemel og mandelmel, bagepulver og vaniljesukker og blander det godt sammen.

Sigt det ned i blandingen i røreskålen og vend det forsigtigt rundt til du har en jævn dej.

Beklæd bunden  af en springform (ca. 21 cm i diameter) med bagepapir og smør springformens sider med lidt smagsneutral olie eller smør.

Kom dejen i springformen og fordel skovbærene henover den. Drys til sidst med en spsk sukker over bærrene.

Bag din tærte i en forvarmet ovn ved 180 grader traditionel varme (over-under-varme) i 45 minutter.

Husk at ovntider er vejledende, så holder øje med din tærte, når den bages.

Tag tærten ud og lad den afkøle 10 minutter inden du løsner springformen.

4 kommentarer

  • Malene Staal

    Hej, kan man evt. lave dobbelt portion og så stadig bruge den samme str. springform? For at kagen bliver højere/tykkere, men uden at dejen bliver alt for kompakt. Mvh Malene

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Ja det kan du godt 🙂

      Jeg laver den så lav som her fordi det er en desserttærte der serveres med is.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

    Blev alt for tynd selvom jeg brugte den rigtige springform og den skulle slet ikke ikke have ligeså lang tid i ovnen.😐

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Theresa Lange

      Hej Emma
      Det er jeg ked af – jeg har ikke før hørt det du beskriver. Ovntider er dog altid vejledende, da der er forskel på ovne og hvordan de varmer. Hvor lang tid gav du den? Det er også en “tynd” tærte, hvis du ser på billederne i indlægget. Den bliver ikke særlig høj, hvilket er meningen 🙂
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårskrans m. lyng, roser og hortensia