Mine 10 bedste opskrifter

Stjæl stilen: Stue i 1930’er stil

For et par dage siden delte jeg indlæg om indretningen af vores stue.

LÆS OGSÅ: Vores blå stue

Hvis du følte dig inspireret giver jeg dig her bud på, hvordan man genskaber stilen.

Lyseblå sofa, 3 pers. Valetta sofa // Mørkeblå sofa, 3 pers. Cambridge sofa // Rund vase m. guldkant, H&M Home // Gulvlampe, Swing // Lysebrunt plaid, H&M Home // Lysebrunt pudebetræk i velour, H&M Home // Mørkeblå lænestol, Cambridge // Vævet tæppe, Acroma // Radio, Prosonic retro // Royal Copenhagen, Thekande musselmalet riflet // Royal Copenhagen, Krus, musselmalet riflet // Lyseblå pudebetræk i velour // Mørkeblå pudebetræk i velour // Royal Copenhagen, Skål på fod, musselmalet riflet // Bog, Blomster idéer, Julie Wettergren // Sofabord i glas

For at genskabe en autentisk vintagestil i et moderne udtryk handler det for mig om at kombinere nyt (med autentisk look) og gammelt.

Rigtig mange af de ting vi har i vores hjem – og i vores stue – er købt på auktion, hos antikforhandlere eller arvet fra familie. Derfor er det heller ikke en stil man “bare sådan lige” går ud og køber sig til, men hvor man mere skal lede efter de helt rigtige ting.

Et godt tip er loppemarkeder og din lokale genbrugsbutik. Der kan du med garanti finde mange fine ting, som du kan supplere op med som vaser, skåle, et fad, lysestager mv. der kan understøtte stilen.

De helt mørke træmøbler har længe været sendt lidt i skammekrogen, når det kom til modens tendenser indenfor indretning, men selv synes jeg de står utroligt smukt og gerne til en kontrast af hvid. Det hvide ser man under væglisten i stuen samt vitrineskabet og bogreolen i hver sin ende. De elementer bidrager til at stilen i rummet ikke bliver mørk og dyster.

Jeg har i stuen som sagt kombineret nyt og gammelt og bruger det også lidt mod hinanden i kontraster: f.eks. glasbordet med meget skarpe linjer, som står sammen med sofaerne i mørkt træ med udskæringer og velourbetræk.

1 kommentar

  • anna

    de er er så meget nostalgi i din indretning – elsker det ! tiden 20 til 50’erne har så meget fedt design

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine 10 bedste opskrifter