Lilla efterårsbuket

Blåbærmuffins

Bløde og søde muffins med let syrlige blåbær i går man aldrig fejl af hvis du spørger mig.

De er hurtige og nemme at bage og kan sagtens serveres for både gæster eller være et sødt indslag i madpakken. Tilmed er det en meget budgetvenlig kage, hvis du benytter frosne blåbær.

Her får du min opskrift.

Opskrift på blåbærmuffins (ca. 10 stk. almindelig størrelse muffin)

Arbejdstid:

 

Ingredienser

0,75 dl mælk

50g smør

2 æg

150g sukker

200g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

200g blåbær (frosne)

 

Sådan gør du:

Lun mælk og smør i en lille gryde ved svag varme til smørret er smeltet.

Tænd din ovn på 180 grader traditionel varme (over-under varme).

Gør dine muffinsforme klar – jeg bruger altid papirforme ned i en silikoneform. På den måde holder dine muffins deres form. Placer silikoneformen på en bagerist. Nu er du klar til hælde dine muffins i forme straks dejen er klar!

Pisk æg og sukker lyst og luftigt.

Bland de tørre ingredienser sammen (hvedemel, bagepulver og vaniljesukker).

Vend skiftevis de tørre ingredienser (gennem en sigte) og den lune smør/mælk i den luftige æggesnaps.

Tag en ren skål og hæld de dybfrosne blåbær i. Drys en spsk hvedemel over dem og vend blåbærrene rundt i melet. Tricket gør, at de ikke synker så meget til bunds i dine muffins.

Vend halvdelen af blåbærrene i dejen.

Fordel muffindejen i formene og kom de sidste blåbær ovenpå dejen. Tryk dem let ned i.

Bages i midten af ovnen i 20-22 minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lilla efterårsbuket