Blåbærmuffins

Gulerødsboller bagt på kærnemælk

Gulerodsboller går man aldrig galt i byen med! De revne gulerødder tilføjer bollerne en dejlig saftighed, så de føles nybagte i længere tid.

Med denne opskrift får du gulerodsboller med et godt bid; sprød skorpe og en saftig og luftig krumme.

Herhjemme blev gulerodsbollerne fornyeligt indtaget sammen med iskold, hjemmelavet æblemost (KLIK HER FOR OPSKRIFT PÅ ÆBLEMOST).

Opskrift på gulerodsboller bagt m. kærnemælk (giver 18 stk.)

Arbejdstid: ca. 2 timer og 15 minutter (inkl. hævning og bagning)

 

Ingredienser

3 dl kærnemælk

2 dl friskkogt vand

25g gær

1 spsk sukker

1 tsk salt

1 æg

11 dl hvedemel

0,75 dl solsikkekerner, groft hakket

3 gulerødder, revet

100g blødt smør

 

Sådan gør du:

Bland kærnemælk og det friskkogte vand i et stort dejfad. Udrør straks gæret heri sammen med sukker, salt og ægget.

Tilsæt 5 dl af hvedemelet, solsikkekerner og revet gulerødder. Rør det hele godt sammen. Tilsæt så det bløde smør og yderligere 2 dl hvedemel og rør igen til smørret ikke længere ses.

Dæk skålen med sølvpapir/film og derefter et viskestykke og lad den hæve i 45 min.

Rør i dejen igen og tilsæt endeligt de sidste 4 dl hvedemel. Rør det godt sammen og hæld dejen ud på et meldrysset bord, når du ikke længere kan røre i skålen. Ælt dejen godt igennem og form den til en stor kugle.

Dæk til med viskestykke og lad hæve i 30 minutter.

Skær gulerodsboller af dejen efter endt hævning. Jeg ælter hurtigt dejen igennem og ligger den så på et skærebræt og skærer stykker af dejen. Der skal blive 18 stk. i alt.

Placer straks stykkerne på to bageplader beklædt med bagepapir. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Imens ovnen varmer op lader du bollerne efterhæve i 15 minutter. Pensl dem med lidt vand og bag begge plader i ovnen i ca. 18-20 minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blåbærmuffins