Bananbrød m. dadler og valnødder

Om mine opskrifter

Opskrifter på kager, bagværk og mad generelt fylder meget her på bloggen.

Det skyldes naturligt, at madlavning er en stor passion og interesse for mig.

Jeg elsker at udfordre mig selv i køkkenet, slippe min kreativitet løs og så slapper jeg faktisk også af, når jeg står og rører kagedej sammen eller sammensætter en marinade. Jeg kan som sagt godt lide at udfordre mig selv med madlavning og bagning, men noget af det jeg er allermest vild med er at tage klassiske opskrifter op, som alle kan lave – og har råd til.

LÆS OGSÅ: Mine 10 bedste opskrifter

Derfor ser du heller ikke mange avancerede glacekager og lagkager med eksotiske ingredienser hos mig. Min filosofi indenfor især bagning er, at det skal være nemt at gå til, det må ikke tage alt for lang tid, det skal fortrinsvis indeholde ingredienser som de fleste allerede har i køkkenet (eller nemt kan indkøbe) og så skal det være budgetvenligt.

Derfor er den største ros jeg kan få også, når I skriver til mig eller tagger mig i billeder af bagværk og andet fra mine opskrifter, at det netop er det: nemt, budgetvenligt og ligetil.

Det er min målsætning at inspirere kvinder og mødre til at lave mere mad selv fra bunden og få lyst til at kaste sig ud i de traditionelle opskrifter – gerne tilføjet et lille twist. Samtidig gerne med en bevidsthed om at det ikke behøver være så avanceret for at være godt!

Alle opskrifter på bloggen er naturligvis mine egne. De er udarbejdet af mig og testet af familien (fortrinsvis min mand og søn – de har heldigvis ikke noget imod at spise kage!). En del er opskrifter jeg er vokset op med og hvor jeg bygger videre på noget især min mormor og min mor altid har lavet, noget inspiration finder jeg på andre madblogs og i madmagasiner (især udenlandske) og så er der en del jeg genskaber fra da jeg i mange år arbejdede i et bageri og konditori.

Meget af min glæde og begejstring for madlavning og bagning er nok grundlagt i første og sidstnævnte; at være vokset op i en familie, hvor man altid gjorde noget ud af madlavningen og så tiden i en rigtig bagerbutik, hvor jeg vitterligt ELSKEDE at arrangere kager og brød.

Opskrifterne tager naturligvis tid at udarbejde og jeg prøver mig frem med mængder af de forskellige ingredienser flere gange. Jeg retter mange gange i mine opskrifter, når de bliver til og har bunkevis af halvfærdige opskrifter liggende i køkkenskuffen.

LÆS OGSÅ: Opskrift på koldhævede müslistykker

Efterhånden som opskrifterne tager deres endelige form tager jeg billeder af resultatet og så indskrives opskriften på bloggen.

Ofte kan det være lidt svært at tyde alle udstregninger og de hurtigt nedskrevne ord på mine bruttoopskrifter – opskriften på müslistykker er virkelig et usædvanligt eksempel. Der er som regel udstregninger over det hele og pletter fra krydderier, olie, kaffe osv. på papiret!

Når opskriften er endelig lægges den naturligvis på bloggen . Når den udgives deler jeg altid på min instagram og facebookside. Der kan du derfor altid finde mine nyeste opskrifter – typisk inspireret af årstid/sæson og aktuelle højtider.

LÆS OGSÅ: Et køkken der inspirerer til at lave mad

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananbrød m. dadler og valnødder