Klassisk marmorkage

Walesstang

Walesstangen er én af de nemmere flødekager at gå til. Den består af en vandbakkelsesdej – en dej der koges. Den er luftig og lækker, og så kan den både serveres som en walesstang eller som små vandbakkelseskager. Du kan også fordoble opskriften her og så kan du lave en kagemand/kagekone af dejen, som er perfekt til børnefødselsdagen. Pynt da med glasur og slik eller frugt. Det gjorde min mor, da jeg var barn.

Men tilbage til det med walesstangen, så må det jo siges at være en af de klassiske flødekager. Ovenikøbet er den nem at genskabe selv.

Den består af en afbagt dej (selve stangen) som toppes med vaniljecreme, syltetøj, flødeskum og frisk frugt. Dét går man naturligvis aldrig galt i byen med.

Opskrift på walesstang (til ca. 6-8 personer)

Arbejdstid: 1½ time (inkl. ovntid, afkøling og pyntning)

 

Ingredienser

130g margarine

2½ dl koldt vand

130g hvedemel

3 æg

 

2½ dl piskefløde

½ brev kagecreme (ca. 45g pulver)

Mælk til kagecreme (tjek vejledningen på den creme du bruger)

4 spsk jordbær- eller hindbærmarmelade uden klumper (jeg foretrækker jordbær)

1 dl færdigblandet chokoladeglasur (flormelis og kakaopulver samt vand)

Frugt til pynt (f.eks. bær, vindruer, blomme/fersken, kiwi, appelsin)

 

Sådan gør du:

Kom vand og margarine i en lille gryde og bring det i kog. Når margarinen er smeltet skruer du ned og tilsætter melet. Rør med en grydeske til dejen samler sig.

Tag gryden væk fra komfuret og lad dejen afkøle 5-10 minutter.

Slå æggene ud i dejen et ad gangen imens du pisker dejen med en håndmixer.

Når dejen samler sig og bliver fast og klistret er den som den skal være.

Kom dejen i en sprøjtepose med en stor metaltyl. Jeg har her brugt en stjernetyl.

Tryk dejen ud på en bageplade (beklædt med bagepapir) i en lang stang. Vær opmærksom på at den hæver i ovnen, så den især bliver bredere. Lav den derfor lidt smallere end du tænker det færdige resultat skal være.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft og bag i 20-25 minutter.

Kig endelig ikke til den ved at åbne ovnen før de 20 minutters bagetid er gået. Ellers falder den sammen.

Tag walesstangen ud af ovnen og lad den afkøle helt inden du pynter den.

Imens den køler af kan du med fordel piske cremen, flødeskum, lave glasur og skære frugten ud.

TIP! Den bedste glasur får du ved at bruge kogende vand. Den bliver blankere og tørrer hurtigere og pænere op. En god glasur til pyntning er meget fast at røre i. Den skal gerne være stadiet lige inden du tænker, at den bliver for tør. 

Kom creme, syltetøj og glasur i hver sin lille sprøjtepose (fryseposer er billige og kan til nøds bruges). Klip et hul med en saks og fordel creme og syltetøj i midten af stangen. Se billedet ovenfor her, hvor man kan ane min måde at fordele det på: tre linjer af creme og to linjer syltetøj.

Lav et mønster med glasuren langs walesstangens kant.

Ovenpå fordeles flødeskummen. Her kan du med fordel også bruge en stjernetyl – det giver et pænere udtryk.

Kan jeg så ikke bare bruge en flødeskumssprøjte fra supermarkedet – tænker du måske? Svaret er NEJ. Den er simpelthen ikke stabil nok. Der vil gå få minutter og så har du en omgang flødepjask i stedet for en pæn walesstang. Så det skal være pisket fløde.

Afsluttende pynter du med frugt og bær. Jeg har her også drysset lidt frysetørret bær på.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klassisk marmorkage