Gode råd til barselsgæsten

Krydret græskarkage

Det sene efterår er sæson for græskar, og nu hvor vi nærmer os halloween er de alle steder – så hvorfor ikke også bage en kage med dem?

Når du tilføjer revne rodfrugter (gulerødder, squash eller græskar) til din kageopskrift får du en mere svampet kage, der holder sig frisk længere. Og i denne opskrift på græskarkage er det tilmed ligesom at spise en chai-latte: den er en ren krydderibombe og indeholder både nellike, kardemomme, ingefær og kanel.

Kagen toppes med en kant af fløjlsblød smør-mascarpone-frosting (gerne indfarvet med lidt orange pastafarve).

Min græskarkage er bagt med hokkaidogræskar fra egen køkkenhave. Det er altså lidt sjovt at have fulgt græskarene helt fra små tørre græskarfrø til grønne spirer og til planter, hvor græskarene skød frem i sommers og så bare voksede dag for dag.

Hvis du ikke selv dyrker græskar, så finder du dem for tiden til rimelige penge i supermarkedet.

Krydret græskarkage (til ca. 8 pers. – bages i springform på 24 cm i diameter)

Arbejdstid: 1 time og 15 minutter

 

Ingredienser

250g blødt smør

3 æg

150g brun farin

150g sukker

225g hvedemel

1 spsk kanel (OBS: Alle krydderier i opskriften er stødte – dvs. som fint pulver)

½ tsk nellike

1 tsk kardemomme

1 tsk ingefær

2 tsk bagepulver

½ tsk natron

200g revet spisegræskar – f.eks. hokkaido

1 dl letmælk

+ lidt smagsneutral olie til at smøre siderne af din springform med.

 

SMØR-MASCARPONE FROSTING

150g rigtig smør (gerne usaltet, men du kan også bruge saltet.. jeg foretrækker mindst mulig saltsmag i frosting)

125g mascarpone

5 spsk flormelis

Evt. orange pastafarve

 

Sådan gør du:

Pisk smør, æg, farin og sukker til en ensartet og blød masse.

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål (mel, krydderier, natron og bagepulver). Kom den revne græskar heri og vend det godt rundt, så melet fordeler sig på og i mellem græskaret.

Vend de tørre ingredienser og græskar skiftevis med mælk i dejen til der ikke er klumper i kagedejen.

Kom et stykke bagepapir i bunden af din springform og smør dens sider indvendigt med lidt smagsneutral olie på et stykke køkkenrulle.

Bag kagen midt i ovnen ved 185 grader traditionel ovnvarme i 50 minutter.

Lad kagen køle helt af inden du løsner springformen.

Pisk smør og flormelis længe til det er helt hvidt, lyst og luftigt. Jeg pisker det i en lille margretheskål med høje kanter. Det skal virkelig piske godt igennem! Når det er helt hvidt vender du mascarponen i med en spiseske. Her skal du ikke piske, men røre det sammen. Til sidst kan du indfarve din frosting med lidt orange pastafarve.

Brug en stor stjernetyl til at lave ‘swirls’ langs kanten af kagen. Drys evt. først midten af kagen med en smule flormelis gennem en sigte for ekstra pynt. Jeg har desuden pyntet med små stykker af saltkaramel.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gode råd til barselsgæsten