Tortillas i fad (Mad Med Rester)
Minimer madspild: Smider du lidt for tit rester af aftensmaden i skraldespanden? F.eks. ris der er i overskud, resterne af en gang bolognese eller en håndfuld kogte kartofler? Så skal du læse med i denne kategori af indlæg, hvor jeg giver mine bedste tips til at få mest muligt ud af dine madvarer og anstrengelser i køkkenet, spare på husholdningsbudgettet og undgå madspild. (Retterne er beregnet på to voksne og to mindre børn)
Mad Med Rester er et koncept i mit “Minimer madspil”-fokus her på forstadsmor.dk.
Retterne tager udgangspunkt i rester man typisk har til overs i børnefamilien og foreslår nye og nemme anvendelsesmuligheder, så man altid får brugt op. Opskrifterne er ikke så faste i deres mål ift. hvor meget du har tilbage af resterne og de øvrige ingredienser i opskrifterne. I opskriften foreslås det hvad du ellers kan tilføje mere af, hvis mængden af rester er mindre end foreskrevet.
Tortillas i fad
(Til 2 voksne og 2 yngre børn)
Rester du har i køleskabet: kødsovs eller oksekødsfyld til mexicanske pandekager (f.eks. med majs eller bønner) – gerne i alt ca. ½ liter kødfyld
Du skal derudover bruge:
6 tortillaspandekager (der er i indlægget kun afbildet 5 – det er fordi vi kun er 2 voksne og 1 barn)
6 dl revet/snittet grønt (gerne hvad du lige har – f.eks. squash, spinat, gulerødder, kål, forårsløg, porre, peberfrugt eller majs)
Revet mozzarella/cheddar/gouda eller lign ost efter smag og indhold i køleskab
½ glas salsa (ca. 1½ dl)
1 dl vand
Evt. lidt tomat, krydderurter, sesamfrø eller lign. til pynt.
Ris eller bulgur – følg mængdevejledning og kogeanvisning på produktets pakke
Mælk til pensling
TILFØJ MERE revet/snittet grønt eller ris/bulgur, hvis du ikke helt har ½ liter kødfyld.
Sådan gør du:
Fordel kødfyld, grønt, ost og 1 spsk salsa i hver af pandekagerne. Rul dem og kom dem i et ildfast fad.
Pensl pandekagerne med mælk og pynt evt. med lidt tomatskiver, krydderurter og sesamfrø.
Bag pandekagerne i ovnen i 15 minutter ved 180 grader.
Imens koger du ris eller bulgur efter anvisningen på produktet.
Når det er færdigkogt hældes det i fadet omkring pandekagerne. Bland resten af salsaen med 1 dl koldt vand fra hanen og hæld det over fadet. Giv fadet 5 minutter i ovnen til sidst.
Se denne og flere andre opskrifter på “Mad Med Rester” på min instagramprofil (KLIK HER) under højdepunkter på min profil.
Ingen kommentarer endnu