Dekoration med kalenderlys

Giv dine servietter julestemning

Der er nu for alvor sæson for julens festlige sammenkomster. Der er ikke noget som et smukt pyntet julebord, der for alvor kan skabe den helt rigtige julestemning, hvis du spørger mig.

Og hvorfor ikke starte julepynten allerede på tallerkenen, når du dækker bord?

Det er de færreste, der er så heldige at eje et fuldt julestel, som der kan dækkes med, og på denne måde giver du dit klassiske stel et “touch” af jul.

Her har jeg bundet en serviet og grangren sammen med et stykke satinbånd. Simpelt og smukt.

Satinbåndet er købt i Søstrene Grene, og jeg har faktisk også set, at de har nogle rigtig fine velourbånd – det kunne også være smukt at bruge! Oplagte “julefarver” er i mine øjne en dyb smaragdgrøn (som her), rød eller guld/sølv. Du kan mixe og matche båndet med den øvrige opdækning efter din personlige stil.

Jeg har desuden dækket op med musselmalet stel fra Royal Copenhagen, sølvtøj (arvestykke) og antikke snapseglas (arvestykke), Georg Jensen dug (vintage) og krystallignende glas fra Lyngby Glas.

TIP! Gem satinbåndene til senere brug. Jeg har efterhånden en lille æske med masser af fine bånd som jeg genbruger i min borddækning.

Du skal bruge:

– Grangrene (en pr. kuvert du dækker op til)

– Satinbånd (beregn 25-30 cm pr. kuvert), jeg har brugt noget med en bredde på 25mm

– Servietter i stof eller papir (en pr. kuvert)

 

Sådan gør du:

Fold servietten  som en vifte. Hvis du benytter stofservietter kan du med fordel kører et strygejern henover den foldede serviet – så holder den formen bedre.

Placer en grangren ovenpå og lad servietten folde sig ud øverst.

Bind satinbånd omkring serviet og gran nederst og afslut med en sløjfe, som du justerer på indtil den har en flot form. Klip enderne på båndet pænt til.

Fordel en serviet pr. tallerken du dækker op med.

TIP! Placer evt. et lille bordkort med gæstens navn ovenpå grangrenen – så ved folk også hvor de skal sidde.

 

Pssst… på midten af bordet kunne du passende pynte op med denne borddekoration med vintertema (KLIK HER). Det ville stå smukt sammen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dekoration med kalenderlys