Barsel når man har børn i forvejen

Amerikanske blåbærpandekager

Svampede og luftige amerikanske pandekager er et lækkert indslag på ethvert morgenbord.

De amerikanske pandekager adskiller sig fra de traditionelle ved at de er mindre og er tilsæt hævemiddel, så de hæver op på panden og får lidt højde på. Se bare på billederne her.

Og hvis du så prøver at tilsætte blåbær til din pandekagedej, så tør jeg godt garantere, at familien får en ny favorit!

Hos os serveres de med sirup, hasselnøddeflager og friske blåbær på toppen. Man kan til slut give dem lidt flormelis gennem en sigte – så bliver det virkelig ikke bedre (og er også en fryd for øjnene).

Opskrift på amerikanske blåbærpandekager (ca. 12 stk – diameter på 8-10 cm)

Arbejdstid: 30 minutter

 

Ingredienser

2 dl frosne blåbær

2 dl mandeldrik (eller mælk)

3 dl hvedemel

1 knivspids salt

2 tsk bagepulver

½ tsk natron

½ tsk kardemomme (kan udelades)

1½ tsk vaniljesukker

3 æg

2 spsk smagsneutral olie

+ smør til panden

 

Sådan gør du:

Blend de frosne blåbær med mandeldrikken.

Afmål de tørre ingredienser og vend dem grundigt sammen i en skål.

Tilsæt æg, olie og den blendede blåbærmasse.

Pisk det hele sammen med et piskeris til der ikke er melklumper (brug håndkraft – dejen må ikke blive pisket for hårdt!).

Bag pandekagerne på en slip-let pande. De skal have ganske få minutter på hver side ved medium varme.

TIP! Pandekagerne er fryseegnede og kan lunes i et fad i ovnen med staniol over, hvis du skal servere dem til et brunchbord.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Barsel når man har børn i forvejen