Fiber sandwichbrød

Vinterblomster på en bakke

Imens vi venter på lunere (eller bare tørt og mere solrigt!) vejr, synes jeg det opløfter det hele lidt at fylde grønne dekorationer ind i boligen.

Her er det fine blå perlehyacinther, hvide påskeliljer (begge stående med løg) og afskårne tulipaner og pilegrene. Og jeg nyder at se løgplanterne springe ud inde i min stue.

Arranger planterne med løg i skåle. Her har jeg blot brugt nogle helt simple glasskåle og et gammelt glas fra kartofler til de afskårne blomster.

De forskellige niveauer i giver dekorationen et varieret og spændende udtryk. Det er næsten som at have et lille blomsterbed på en bakke.

Tulipanerne skæres til og de nederste blade på stilken fjernes. Giv endestykket af stilken et langt skråsnit og stil dine tulipaner i koldt vand.

Det hele samles på en pæn bakke, der passer til din indretningsstil. Denne har jeg arvet fra min oldemor, og den står faktisk altid lige dér på stuebordet – med varierende indhold alt efter årstiden; påskeæg i masser af farver om foråret, små pyntegræskar om efteråret og grankogler i juletiden.

Find en bakke der går godt med rummet den skal stå i. Måske en bakke af stål, rustikt træ eller marmor alt efter din stil. Udtrykket kan tilpasses helt efter, hvad du kan lide.

TIP! Når du køber blomsterne med løg så vælg nogle, hvor de slet ikke er sprunget ud endnu. Det er fristende at vælge dem, der allerede har blomster, der titter frem. Blomsterne får væsentligt længere levetid hjemme hos dig, hvis de endnu ikke er begyndt at springe ud.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fiber sandwichbrød