Køkkenorganisering: Kolonialvarer

Pastasalat m. laks og spinat

Hjemme hos os skal der helst fisk på madplanen én gang om ugen, og det er af og til denne meget børnefamilie-venlige pastasalat med laks.

Dressingen er virkelig cremet og lækker, og sammen med den saftige laksefilet, så har du en rigtig god og sund hverdagsret.

Den serveres kold, så i princippet kan du lave den klar aftenen før og sætte i køleskabet med film over og så er der nem aftensmad en travl dag. Ellers tager den også kun 25 minutter at lave.

Pastasalat m. laks og spinat (til 4 personer)

Arbejdstid: 25 minutter

 

Ingredienser

 

Pastasalat

250g laksefilet (fersk eller optøet fra frost)

250g pasta penne

12 sukkerærter

1 dl edamame bønner (uden bælg)

2 håndfulde spinat

12 cherrytomater

½ bundt dild, frisk

Groft salt

 

Dressing

1½ dl syrnet mæleprodukt (tykmælk, creme fraiche, A38)

1 dl mayonaise

1 spsk revet skral af øko citron

2 tsk dijon sennep

½ tsk sukker

Smag til med: salt, peber og citronsaft

 

Sådan gør du:

Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Det er typisk 9-12 minutter, hvis du bruger tørret pasta som her – men læs på pakken.

Kom laksen i et ovnfast fad, drys den med lidt groft salt og giv den 10 minutter i ovnen ved 185 grader.

TIP! For ekstra smag kan du give laksen lidt citronsaft eller en sjat hvidvin inden den kommer i ovnen.

Imens pastaen koger og laksen er i ovnen, gør du grøntsagerne og dressingen klar:

Giv sukkerærterne og edamame bønnerne et hurtigt opkog (overhæld dem evt. bare med friskkogt vand). Snit sukkerærterne i brede stykker. Skær cherrytomaterne i kvarte. Snit spinaten og dilden groft. Gem evt. lidt dild til pynt senere.

Dressing: Kom alle ingredienserne i en skål og rør dem sammen. Smag til med friskpresset citronsaft og salt og peber.

Når pastaen er kogt hældes det varme vand fra og pastaen overhældes straks med koldt vand. På den måde nedkøles pastaen hurtigt, og du undgår, at pastaen klistrer sammen.

Riv laksen fra hinanden med en gaffel. Lad laks og pasta køle af.

Kom alle ingredienserne – men IKKE DRESSINGEN – i en stor skål og vend det sammen.

Giv pastasalaten 4 spsk af dressingen og vend det sammen. Server resten af dressingen ved siden af, så man selv kan dosere mængden.

Pynt evt. din pastasalat med lidt frisk dild.

 

TIP! Skal retten være ekstra sund? Vælg en fuldkornspasta, men kog kun 175g. Tilføj derudover 75g grønne bønner (Haricots Verts) og du har en ekstra sund pastasalat.

SERVERES SAMMEN MED et godt stykke brød og smør. F.eks. disse lækre grove ølandsbaguettes (KLIK HER).

Er der rester tilbage? Brug dem i madpakken.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køkkenorganisering: Kolonialvarer