Kanelsnurrer (bagt på surdej)

Sjov for børn: Indendørs køkkenhave

Lad dit barn starte sin egen lille køkkenhave i en vindueskarm derhjemme.

Du behøver ikke være haveejer for, at I kan have lidt grønne fingre og dit barn kan få lov at udforske, hvordan planter bliver til.

Køkkenhaven i vindueskarmen er et hyggeligt projekt både når det skal sættes i gang og når barnet dagligt skal passe og følge udviklingen i sin lille køkkenhave – og hvis I planter noget spiseligt, så kan barnet også smage! Sjovt, hyggeligt og lærerigt for barnet.

Alt der skal bruges er en kasse, lidt små potter eller gamle mælkekartoner eller lignende, såjord og frø. Derudover er det hyggeligt at dekorere kassen, så barnet rigtigt kan gøre køkkenhaven til sin egen. Alle børn i alderen 3 til 8 år kan være med her – de mindste med lidt hjælp fra mor eller far imens de ældste nok kan klare det meste selv.

Anbefalet alder: 3-8 år

Start med at dekorere kassen ved at klippe papir eller karton, der passer til kassens sider. Tegn og skriv på det og lim det fast med hobbylim.

Gør havens små bede klar; Isak har her to små plastikpotter, en bakke fra cherrytomater og en overskåret mælkekarton. Brug naturligvis kun ting der er fødevareegnet, hvis det der skal dyrkes i dem, skal være spiseligt.

Beklæd eventuelt kassen med sølvpapir og stil den på et viskestykke eller en ekstra bakke for at undgå vand i vindueskarmen.

Så skal der såes! Her bruges der en fødevareegnet jord. Ideelt en så- og priklejord, som er mest optimal for de små fine frø.

Så gerne ting der er god spiresucces ved og som ikke skal ompottes senere; f.eks. forskellige krydderurter eller pluksalat. Blomster kan også være sjove at så, og hvis du og barnet har mod på at passe og pleje en plante hele sommeren, så er en tomatplante, ananaskirsebær eller små skoleagurker også lækre og sjove planter. Disse skal dog ompottes.

Lav også små søde skilte der informerer om, hvad der er i de forskellige bede. Det er sjovt og hjælper barnet til at visualisere, hvad der skal komme frem. Klip papirskilte ud, tegn og skriv på dem og tape dem fast til ispinde eller små pinde barnet har samlet.

Isak har sået solsikker, dild og spinat i sin have.

Husk at holde haven vandet.

Og så er det bare at vente på, at de små grønne spirer kommer frem …

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelsnurrer (bagt på surdej)