Trekornsstykker

Enebærgryde m. kartoffelmos og spidskålssalat

Her får du opskriften på en nem simreret til hverdagen. Kødet skal småsimre i 1½ times tid, men i alt bruger du kun ca. 30 minutter i køkkenet.

Jeg foreslår, at retten serveres med en luftig kartoffelmos og en simpel salat af sprød æble og spidskål vendt i en eddike-sirup blanding.

Opskrift til 2 voksne og 2 børn

Arbejdstid: 1 times simretid og 30 minutter i køkkenet

 

Ingredienser

 

ENEBÆRGRYDE

350g oksekød i strimler eller tern

75g bacon tern

250g champignon, skyllet og skåret i kvarte

200g gulerødder, skrællet og skåret i tern

1 rødløg, skåret i strimler

1 hvidløgsfed

3 enebær

4 dl vand

200 ml madlavningsfløde

Sovsekulør

Salt og peber

 

KARTOFFELMOS

600g kartofler, skrællet

2 spsk smør

½ dl mælk

Salt

 

SPIDSKÅLSSALAT

5 blade spidskål

1 æble

3 spsk æblecidereddike

2 spsk sirup eller honning

 

Sådan gør du:

Varm en mellemstor gryde op og brun kødet i smør sammen med baconternene ved høj varme.

Imens det brunes skærer du løget og hakker hvidløgsfedet. Kom det ved.

Skru ned for varmen under gryden og tilsæt 4 dl vand og de 3 enebær. Læg låget på gryden, men lad det stå en lille smule åbent ned til gryden. Lad simre i en time.

Efter en time skræller du kartoflerne og skærer dem i 2-3 stykker. Kom dem i en gryde, dæk dem med vand og giv det lidt groft salt (½ tsk). Kog kartoflerne til de er godt møre.

Imens kartoflerne koger laver du gryderetten færdig og laver salaten.

Skræl gulerødderne, skyl champignonerne. Skær gulerødderne og champignonerne i mindre stykker og kom dem i gryden med kød. Fang enebærene op af gryden med en ske og smid dem ud. Skru op for varmen under gryden, tag låget af og lad retten koge sammen, så der kun er en smule vand tilbage i bunden af gryden.

Snit spidskålen, skyl æblet og skær det i tern. Bland sammen. Rør en marinade af æblecidereddike og sirup og hæld det over salaten.

Skru ned på lav varme under gryderetten og tilsæt madlavningsfløden. Giv farve med sovsekuløren og smag til med salt og peber. Kom låg på og lad det stå imens du moser kartoflerne  (jeg bruger en stavblender) og derefter med en håndmixer pisker mælk og smør i. Smag til med lidt salt.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trekornsstykker