Skaldyrspaella m. gurkemeje

Koteletter i fad m. ris

Koteletter i fad er lækker og simpel hverdagsmad. I min madplan er den her som hverdagsret uden så mange “dikkedarer”, hvor der kun er hakket tomat og rødløg i paprikasaucen. Men hvis du har nogle grøntsagsrester i køleskabet, så tøv ikke med at få dem brugt op her – champignon, gulerødder, peberfrugt, fennikel eller persillerod, pastinak eller nogle overmodne tomater – kan alt sammen skæres i mindre tern og tilsættes opskriften når rødløget kommer på panden. Så der er altså god mulighed for at skrue op for grøntsagerne (og minimere madspild) ved at tilføje “hvad du lige har” af grøntsager.

Opskrift til 2 voksne og 2 børn

Arbejdstid: 35 minutter

 

Ingredienser

4 svinekoteletter

75g bacontern

1 rødløg

1 fed hvidløg

1 spsk smør

250 ml madlavningsfløde

1 tsk paprika

1/2 tsk tørret timian eller 2 kviste frisk timian som hakkes

1 dåse hakkede tomater

Salt og peber

1/2 bundt forårsløg

Evt. ekstra grøntsager

 

Tilbehør:

Ris til 4 personer. Afstem mængde med hvor meget børnene spiser ift. deres alder.

Blade af grøn salat – f.eks. romaine salat.

 

Sådan gør du: 

Varm en pande op og steg baconen sprød.

Imens baconen steger gør du rødløget klar til senere; fjern skallen fra det og hak løget i tern. Hvis du vil tilføje ekstra grøntsager (tilvalg) skærer du også dem nu.

Når baconen er stegt tages den fra på et stykke køkkenrulle.

Steg koteletterne på begge sider i det varme fedt fra baconen. De skal bare have 20-30 sekunder på hver side så de brunes. Læg dem herefter over i et ovnfast fad med høje kanter.

Tænd din ovn på 200 grader (almindelig ovnvarme). Du skal IKKE sætte fadet med koteletterne ind endnu. Først laves paprikasovsen klar.

På panden steges rødløg og hvidløget presses og tilsættes sammen med timian og evt. ekstra grøntsager. Kom 1 spsk smør ved. Vend godt i det. Lad det stege ved medium varme.
Når løgene er bløde kommes de hakkede tomater og madlavningsfløde ved. Tilsæt paprika og vend forsigtigt i det på panden. Skrab på bunden af panden til det hele er blandet godt sammen. Smag saucen til med salt og peber og hæld den over koteletterne i fadet.

Giv koteletterne 18-22 minutter i ovnen afhængig af størrelsen på dem. Hvis du har et stegetermometer kan du med fordel stikke det i en af koteletterne og holde øje med kødets temperatur. Det skal op på 80 grader.

Imens koteletterne er i ovnen koges risene efter anvisningen på pakken. Koteletternes ovntid plejer at passe meget godt med den tid risene skal koge.

Skyl også salaten og riv den i store stykker. Kom den i en lille skål eller på en frokosttallerken. Skyl og snit forårsløgene.

Når koteletterne er færdige i ovnen drysses bacon og forårsløg over fadet.

Tip! Er der rester af koteletterne tilbage f.eks. fordi børnene ikke spiser så meget? Skær kødet i mundrette stykker og frys det straks. Det er perfekt i en omgang biksemad.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skaldyrspaella m. gurkemeje