Pariserbøf

Pitabrød med grønt og spicy kødboller

Fyld dit pitabrød med saftige små oksekødboller fulde af smag. De er på ingen måde stærke i smagen, men dejligt krydret med pift af kanel og hvidløg – og så er de fyldt med squash, hvilket min søn endnu ikke har påtalt.

Server dine pitabrød sammen med masser af grønt og en hjemmerørt creme fraiche dressing.

Lækker aftensmad for hele familien!

TIP! Hvis du har god tid kan farsen til kødbollerne med fordel røres sammen op til 12 timer før maden skal tilberedes – f.eks. om morgenen eller straks du er hjemme fra arbejde. På den måde trækker der ekstra smag til dem.

 

Opskrift til 2 voksne og 2 børn

Arbejdstid: 35 minutter

 

Ingredienser

 

TIL KØDBOLLER

4-500g hakket oksekød (halvdelen af den mængde hakket oksekød du har købt i følge madplanen)

½ squash, revet groft på rivejern

½ løg, hakket fint

1 fed hvidløg, presset

1 spsk sød chilisauce

1 tsk engelsk sauce (kan udelades)

½ tsk stødt kanel

3 spsk hvedemel

1 spsk havregryn

1 æg

1/3 tsk peber

1/3 tsk salt

 

TIL DRESSING

1½ dl cremefraiche

½ tsk sukker

2 spsk hakket purløg

2 spsk hakket persille

1/3 tsk sennep

Salt og peber

 

FYLD

1 lille salathoved, romaine salat

½ agurk, skåret i mindre tern

1 peberfrugt, skåret i mindre tern

1½ dl dåsemajs

Evt. frisk persille

 

En pakke pitabrød

 

Sådan gør du:

Rør farsen til kødboller sammen af ingredienserne hertil. Form små kødboller af farsen med en tsk og placer dem på et stykke bagepapir på en bageplade med et par cm afstand i mellem. Giv dem 12-15 minutter i ovnen ved 200 grader alm. ovnvarme. Efter 12 minutter brækkes en kødbolle over og tjekkes at den er færdig. Ellers gives de et par minutter mere.

Imens kødbollerne er i ovnen røres cremefraichedressingen og grøntsagerne til fyld gøres klar: skylles, snittes og kommes i små skåle.

Når kødbollerne er færdige kommes de i en skål, som de serveres i.

Lun til slut pitabrødene i ovnen efter forskriften på pakken. Halver dem evt. som jeg har gjort her.

Server det hele midt på bordet, så alle kan forsyne sig og lave lækre pitabrød.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pariserbøf