Til dig der skal have hundehvalp

Skånsk-inspireret æggekage m. bresaola

Jeg stiftede første gang bekendtskab med den skånske æggekage, da jeg og min mand var på weekendtur til Lund og fik serveret den her soufflé-agtige meget søde æggekage med bacon og tyttebær til. En skånsk æggekage.

Denne opskrift er inspireret af den, men knap så sød og serveret med bresaola. En velsmagende, let og lækker ret!

OBS: Server gerne sammen med sødt/surt tilbehør – jeg har valgt råsyltede rabarber (billedet i opskriften), som jeg har overflod af i haven lige nu. Du kan også servere med rysteribs, brombær skåret over og vendt i lidt sukker eller som jeg foreslår her: et sprødt æble skåret i små tern.

 

Opskrift til 2 voksne og 2 børn

Arbejdstid: 35 minutter

 

Ingredienser

4 kartofler, skrællet og kogt og skåret i tern

3 spsk smør

3 spsk hvedemel

2 dl mælk

1½ spsk sukker

6 æg

75g bacontern

1 spsk smør til dit fad

1 nip peber

8 skiver bresaola

10 cherrytomater

1 håndfuld friske salatblade

Evt. lidt purløg til drys

8 skiver rugbrød

Smør til servering

1 godt spiseæble der ikke er for sødt – f.eks. pink lady – skåret i små tern ELLER lidt syrlige bær fra haven

 

Sådan gør du:

Skræl kartoflerne, skær dem straks i tern på cirka-størrelse med spilleterninger. Kog dem i letsaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra dem og koldt vand over dem i gryden. Hæld dette fra igen og lad kartoflerne stå og køle af.

Imens forbereder du æggemassen, som du starter med at lave en opbagt sovs til.

Smelt 3 spsk smør i en mellemstor gryde(3 liter)  ved medium varme. Når smørret er smeltet tilsætter du 3 spsk hvedemel og rører rundt med et piskeris til det samler sig til en melbolle. Tilsæt da 1 dl mælk og rør sovsen jævn og lad den tykne lidt inden, at du tilsætter endnu 1 dl mælk. Lad sovsen tykne ligesom hvis du lavede bechamelsovs. Tag den da af varmen.

Slå æggene ud ned i sovsen, tilsæt 1½ spsk sukker og rør det godt sammen.

Steg baconen sprød på en tør pande og hæld bacon og baconfedt ned i din æggemasse.

Tilsæt kartoflerne i æggemassen og vend det hele godt sammen.

Smør et ovnfast fad (ca. 25×20 cm stort og minimum 5 cm højde på siderne) med lidt smør/olie og hæld din æggemasse heri.

Bag ved 200 grader varmluft i 20 minutter til den hæver op og er gylden. Den vil først hæve op i siderne og til sidst i midten.

Imens den er i ovnen dækker du bord og stiller rugbrød og smør på bordet. Skær æblet i tern og kom det i en lille skål og stil på bordet. Forbered også det sidste til servering af æggekagen: skær tomaterne i halve, snit evt. lidt purløg, skyl salaten/riv den i lidt mindre stykker og gør bresaolaen klar.

Æggekagen bør serveres straks den er ude. Den falder lidt sammen, da den minder om en soufflé.

Læg skiver af bresaola på den færdigbagte æggekage, fordel cherrytomater over og drys med tomater og salat.

Drys et nip peber over og server straks.

TIP! Hvis du er til det lidt mere spicy er det også lækkert med hakket frisk chili, man kan drysse på retten.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Til dig der skal have hundehvalp