Køleskab: Organisering - og hvad jeg har i vores

Citronfromage

En rigtig klassiker indenfor desserter er citronfromagen, og personligt synes jeg, at det er en rigtig sommerdessert; frisk, let og lækker med den helt rette balance mellem sødme fra sukker og syrlighed fra citronerne.

Den er nem at lave og du kan snildt forberede den i god tid inden den skal serveres. Hvis du skal have gæster til aftensmad kan du lave den klar og sætte i køleskab allerede om formiddagen.

Med denne opskrift får du den perfekte citronfromage – luftig og med masser af citronsmag (og ingen husblasklumper!).

Jeg anbefaler, at man bruger pasteuriserede æggehvider og -blommer. Min opskrift tager udgangspunkt i de små bægre du kan købe disse i. Desuden skal man bruge usprøjtede citroner (øko) da skallen fra citronen skal anvendes.

Fromagen kan både serveres i én stor skål eller portionanrettes. Jeg foretrækker det sidste, da jeg synes det ser SÅ fint ud.

Opskrift på citronfromage (til 4 personer)

Arbejdstid: 20 minutter + tid i køleskab (2-4 timer)

OBS! fromagen skal sætte sig før servering. Hvis den portionsarettes kan du nøjes med to timer. Hvis den serveres samlet i en stor skål bør du påregne 4 timer.

 

Ingredienser

75g sukker

2 æggeblommer

2 øko citroner

2½ æggehvider (2 bægre m. æggehvide)

3 blade husblas

250 ml piskefløde

 

Forslag til pynt: nøddekrokant, revet hvid chokolade, frysetørret bær, spiselige blomster, mynthe eller lign.

 

Sådan gør du:

Kom husblassen i blød i koldt vand. Husk det skal dækkes helt.

Riv citronskallen og pres saften fra citronerne.

Pisk sukker, citronskal og æggeblommer længe til det er lyst og luftigt.

Kom citronsaften i en lille gryde og lun saften til lige før kogepunktet.

Tag gryden af varmen.

Vrid husblassen grundigt for vand og kom den over i den varme citronsaft. Rør med en ske til alt husblassen er smeltet.

Pisk nu igen i æggesnapsen imens du langsomt hælder citronsaften ned i skålen i en tynd stråle.

I en anden skål pisker du fløden. Den må endelig ikke blive for stiv, men skal være blød og luftig.

Tag 3 spsk flødeskum fra i en tylpose til pyntning. Læg det i køleskabet.

Vend flødeskummet i æggesnapsen lidt af gangen. Brug en dejskraber til at vende det sammen – vær forsigtigt så du ikke slår luften ud.

Skyl piskerisene grundigt og vask skålen du har pisket flødeskum i. Det er meget vigtigt, at det hele vaskes og aftørres grundigt.

I skålen pisker du nu æggehviderne stive og luftige. De skal blive til hvidt skum, der samler sig.

Vend en skefuld af gangen hviderne i din citronfromage. Igen er det vigtigt at man vender forsigtigt i massen og ikke rører.

Anret fromagen i fire mindre skåle eller én stor skål. Pynt med flødeskummet du tog fra og f.eks. nøddekrokant eller stykker af hvid chokolade.

Lad fromagen sætte sig i køleskabet 2-4 timer inden servering. Tag fromagen ud 10-15 minutter før den skal spises.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køleskab: Organisering - og hvad jeg har i vores