3 lækre bruschettas til grillmaden
Bruschettas er en klassisk italiensk “antipasto” – altså en forret. Den består af ristet/grillet brød som kan toppes med lækkert fyld i forskellige variationer.
Her giver jeg dig inspiration til tre nemme bruschettas som du kan forkæle familien med eller servere som en lille appetizer til gæster til sommerens grillaftener. De små “hapsere” er perfekte at nyde til en kølig drink imens bøfferne er på grillen.
Bruchettas til 4 personer (1 stk. af hver variant pr. person)
Arbejdstid: 15 minutter
Ingredienser
12 stykker tyndt skåret baguette (du kan sagtens bruge en rest brød du har i overskud – det må gerne være tørt og kedeligt. Det bliver sprødt og lækkert efter en tur i ovnen)
3 tsk pesto eller tapenade (jeg har brugt peberfrugt-artiskok tapenade)
8 cherrytomater, skåret i små stykker
1 spsk fint snittet rødløg
2 stilke basilikum m. blade, hakket
Presset hvidløg efter smag – jeg brugte en mængde svarende til spidsen af tsk
1 spsk olivenolie
3 spsk frugt skåret i små tern – kan være alt slags melon, fersken, nektarin og jordbær (jeg har her brugt cantaloupe-melon, galiamelon og fersken)
Krydderurter til pynt
Salt og peber
Sådan gør du:
Rist brødskiverne sprøde i en ovn ved 180 grader varmluft – gerne med letgylden kant.
Lad brødene køle af på køkkenbordet. Imens forbereder du fyldet.
Bland cherrytomat, rødløg, hvidløg, basilikum og olivenolie godt sammen i en lille skål – fyld det på 4 skiver af brødet. Giv disse skiver et nip salt og peber.
Placer 1 spsk af frugtmixen på 4 skiver af brødet.
Smør tapenade/pesto på de sidste 4 skiver.
Pynt gerne med friske krydderurter alt efter, hvad du har.
Den smagfulde: tomat, rødløg, basilikum, hvidløg og olivenolie.
Den cremede: Peberfrugt-artiskok-tapenade (færdigkøbt). Pyntet med frisk basilikum.
Den søde: Melon og fersken. Pyntet med skovsyre.
Ingen kommentarer endnu