Isaks værelse

Middelhavssalat

I mit barndomshjem har vi altid grillet rigtigt meget. Stort set hver eneste dag hele sommerhalvåret. Som oftest blev der lagt nogle stykker kød og pølser på grillen, stillet en kartoffelsalat frem og noget lækkert brød – og så lavede min mor gerne denne salat, som var lynhurtig at lave og bare smager SKØNT.

Kombinationen af den ‘crispy’ salat og agurk, de solmodne tomater og den fede fetaost står godt sammen med de lidt salte oliven og den friske rødløg.

Det er en sprød og sommerlig salat, der er helt perfekt at servere til sommerens grillmad.

Middelhavssalat (til 4 personer)

Arbejdstid: 10-15 minutter

 

Ingredienser

8 store sprøde salatblade – f.eks. bionda, romaine eller frillice (budgetvenligt valg: 1/3 af et iceberg)

6 tomater

½ rødløg

1/3 af en agurk

1 dl oliven

1 dl fetaost i tern (i mange butikker kaldt “salatost”)

1 håndfuld friske basilikumblade

Olivenolie

Mørk balsamico

 

Sådan gør du:

Skyl alle grøntsagerne og salaten.

Riv salatbladene i store grove stykker med dine hænder og fordel stykkerne jævnt ud over det fad, som du ønsker at servere salaten på.

Skær tomaterne i kvarte og agurken i grove tern. Skær rødløget i tynde strimler og fjern midterstykket i løget. Fordel det hele udover salaten.

Pynt salaten med oliven, feta/salattern og dryp med olivenolie og balsamico.

TIP! Server salaten til grillmaden sammen med et velsmagende baguette – f.eks. et med pesto og hvidløg som jeg linker til nedenfor billederne her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Isaks værelse