DIY: Byg dit eget højbed

Spinatboller

Disse boller er de perfekte madpakkeboller til børnehave- og skolebørn. De er bløde, saftige og luftige og fyldt med spinat helt uden det går ud over konsistensen på bollerne.

Jeg smører dem til madpakken med mayo, salat, agurk, peberfrugt og oksespegepølse eller kyllingepålæg. Det er et sikkert hit! Til min mand smører jeg 2 stk. Så bliver han også mæt.

TIP! Udskift mælk med havredrik og smørbar med et vegansk alternativ og du har laktosefri spinatboller. 

Opskrift på spinatboller (12 stk.)

Arbejdstid: 2 timer og 30 minutter (inkl. hævning og ovntid)

 

Ingredienser

3 dl letmælk

20g gær

2 spsk sukker

150g spinat, finthakket (jeg bruger DENNE type frossen spinat som jeg tøer i mikroovn)

12-13 dl hvedemel

1 æg

1 tsk fint salt

2 spsk smørbar

 

Sådan gør du:

Lun mælken i en lille gryde til den er lillefinger varm og hæld den over i en stor røreskål.

Tilsæt gær og sukker. Udrør gæret grundigt.

Tilsæt 5 dl mel og herefter spinaten.

Slå ægget ud i et glas og rør det sammen med en gaffel. Tilsæt halvdelen af ægget til dejen og rør dejen så den er jævn. Dejen er tynd og klistret.

Stil ægget til side på køkkenbordet – det skal bruges til pensling senere og må ikke være køleskabskoldt. Dæk evt. glasset med lidt husholdningsfilm.

Dæk dejskålen med film og et viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.

Efter hævning tilsættes resten af melet – blandet med 1 tsk salt – lidt efter lidt. Hold igen og vurder om du har brug for alt melet. Det kan afhænge af hvor våd en spinat du har brugt.

Når dejen er fast nok skubbes den ud på et let meldrysset bord og du lægger 2 spsk smørbar oven på den. Ælt smørret grundigt ind i dejen. Ælt gerne længe (5 minutters tid) så du får en spændstig og luftig dej.

Form dejen til en kugle på køkkenbordet og dæk den med en overskåret frysepose og et rent viskestykke. Lad hæve til dobbelt størrelse (ca. 30-40 minutter).

Dejen slåes hurtigt ned og deles i 12 lige store stykker som formes til boller og placeres på bagepapir på en bageplade. Pensl bollerne med resten af ægget blandet med 1 spsk vand.

Sæt pladen ind i en slukket, kold ovn og hæld en liter kogende vand i en gryde som du placerer i bunden af ovnen. Luk ovnen og lad bollerne efterhæve i 20 minutter.

Tag gryden ud og tænd ovnen på 190 grader almindelig ovnvarme. Lad bollerne stå i ovnen imens den varmer op. Bag bollerne til de lyder hule når man banker på dem. Bagetiden er ca. 15-20 minutter alt efter hvor hurtigt din ovn varmer op.

Når bollerne er færdigbagte dækkes de straks med et viskestykke så dampen omkring dem lukkes inde. På den måde opnåes de blødeste boller. Lad dem afkøle under viskestykket i 10 minutter.

4 kommentarer

  • Anne-Dorthe

    Har du prøvet at erstatte endel af hvedemelet med grovere meltyper?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Anne-Dorthe 🙂
      Ja du kan godt erstatte med lidt grovere mel i stedet. Det bliver dog en lidt “tungere” bolle så 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hülya

    Når spinaten er tøet op
    Skal man så bare komme det i sådan
    Eller skal man vride væsken fra 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Theresa Lange

      Jeg kommer den i med væsken 🙂 Den er der både smag, fibre/vitaminer og farve i 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY: Byg dit eget højbed