Peach Melba dessert

Rysteribs

Hjemmelavede rysteribs emmer af sommer, synes jeg. De friske og syrligt søde ribs bliver den perfekte ledsager til lidt fede hovedretter som oksesteg af enhver slags eller en kylling med lækkert sprødt, fedt skind.

De kan naturligvis også bruges til desserter – f.eks. ovenpå en god kugle vaniljeis.

Fordi de netop er gode til en middag der er lidt fed, så er de også perfekte til andestegen Mortens Aften. Jeg fryser derfor gerne en portion ned (uden sukker), som jeg tager op i november.

Ved siden af min ribsbusk har jeg solbær, og jeg plukker derfor ofte lidt solbær med samtidigt som også ryger i mine rysteribs. Jeg synes det ser så fint ud med de sorte bær mellem ribsene, og det giver også et lille twist til smagen.

Opskrift på rysteribs (tilbehør til hovedret til 4 personer)

Arbejdstid: 10 minutter

 

Ingredienser

4 dl ribs

1-2 dl sukker – alt efter hvor søde rysteribs du ønsker

2 spsk solbær (kan udelades)

 

Sådan gør du:

Fjern stilkene fra ribs og evt. solbær. Kom bærrene i en skål med koldt vand og skyl dem forsigtigt heri.

Hæld vandet fra – vær omhyggelig med at få alt vandet væk – og kom sukker ved. Vend rundt i bær og sukker – eller læg et skærebræt/tallerken over skålen og ryst bær og sukker sammen.

Hæld dine rystede ribs i den skål du ønsker at servere dem i.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Peach Melba dessert