Rysteribs

To blå buketter

Jeg elsker blomster og jeg elsker at matche blomster med min indretning – både at arbejde med kontraster eller som her tone-i-tone.

Her er det blå og hvide blomster som passer smukt ind i vores blå stues farver og elegante indretning. Min mand kom den anden dag hjem og overraskede mig med 3 bundter blomster:

– Blå hortensia

– Hvide silkeroser

– Madagaskar jasmin

Han ved efterhånden at jeg hellere vil have afskårne blomster i bundter end en færdigbundet buket. Jeg elsker nemlig selv at binde mine buketter.

Blå hortensia

Hvide silkeroser

Madagaskar jasmin

 

Af de tre bundter lavede jeg to buketter. En til vores stuebord og en til vores spisebord. Hortensia og silkeroser fik lov at indtage hovedrollen i hver sin buket imens jeg brugte jasminen som fyldeblomst i dem begge.

Hortensia

Alle blade undtagen de 2-3 øverste fjernes fra stilkene. Der laves et langt skråsnit på enden af stilken, så den kan suge masser af vand. Sættes i koldt vand. Vandet skiftes hver 2. dag og efter 4 dage skæres et stykke af stilken, så den får ny stilk at suge med. Placer ikke i direkte sollys. Kan stå pænt 7-15 dage.

Silkeroser

De nederste blade der vil nå vandet fjernes. Gives et langt skråsnit. Sættes i varmt vand. Vand udskiftes gerne dagligt. Giv nyt skråsnit på tredjedagen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rysteribs