Babys rutine: 6-9 måneder

DIY: Den fineste uro

Lav selv den fineste uro til babys værelse eller over puslepladsen og sæt dit eget præg på hvilket tema og farver den skal have. Denne uro med “Skovens dyr” har jeg selv lavet til Adam. Og før det lavede jeg for år tilbage en lignende uro til Isak i hvide og lyseblå nuancer med små engle i stedet for dyr. Den var også virkelig fin, men matchede desværre ikke rigtigt det værelse vi har lavet til Adam. Derfor måtte jeg i gang igen, og denne gang har jeg taget billeder af processen, så du også selv kan designe din egen uro med tredimensionelle skyer.

Det er ikke så svært og selv synes jeg, at det er et virkelig hyggeligt “høj-gravid-og-gået-på-barsel”-projekt, som man kan sidde og sysle med imens man venter på, at baby melder sin ankomst.

Og ellers er det også en meget personlig gave til en venindes babyshower, som helt sikkert vil gøre indtryk og glæde.

 

Sådan gør du

 

1./2./3. Mal træperler og figurer i ønskede farver. Jeg har brugt 4 figurer (2 dådyr og 2 kaniner) og 10 perler. Af det skinnende stykke karton udklippes en måne, cirkel eller andet ønsket. Det skal senere monteres i slutningen på den midterste snor, hvorimod dyrene kommer på de fire yderste snore.

4. Afklip 5 satinbånd i ønsket længde. Det er godt at starte ud med lidt for lange bånd. Du kan altid klippe længde af til sidst, når du hænger din uro op og derefter klippe det stykke af du ikke ønsker. Jeg foreslår, at du lader dem være 130 cm til en start. Afklip også 5 sybånd i en længde på 10 cm hver. De skal bruges til at montere dyr og måne på satinbåndet.

5./6. Med kartonet købt til dette laver du 2 skabeloner til dine skyer. Jeg har lavet en stor og en mindre skyskabelon. Med en kuglepen eller blyant tegner du langs skyerne ovenpå filten. Varier hvilke du laver i de forskellige farver filt, så du får ca. lige mange af hver, medmindre du selvfølgelig ønsker at en specifik farve står mest frem. Jeg har lavet 14 skyer, og skulle derfor lave 28 skystykker.

TIP! Læg filten dobbelt for hver sky og klip på den måde begge sider til skyen for hver skabelon du har optegnet. Så er du også sikker på de passer sammen parvis.

7. Forbered nu hvordan hvert enkelt bånd skal sammensættes. Jeg har sat mine sammen sådan: sky, perle, sky, perle, sky, figur. Ved månen; sky, perle, sky, perle, måne.

8. På satinbåndet binder du dine perler fast ved at lave to kraftige knuder på hinanden, der hvor du synes perlerne skal stoppe. Her skal du holde tungen lige i munden, for det er svært at gøre om, og der skal være god plads til skyerne i mellem.

9. Nu skal skyerne monteres – men uden filt. Det skal i lidt senere. Skil skyerne sætvis ad én ad gangen og kom lim langs kanten af den ene. Undlad at komme lim langs 2-3 cm af kanten (se billede 8 og 9). Placer skyen det ønskede sted på båndet og læg den resterende side ovenpå. Her er det nemmest hvis du sørger for, at alle åbninger vender samme vej – så er de lettere at finde senere når vattet skal i. Ved enden af hvert bånd afslutter du den sidste sky ved at bukke endestykket af satinbåndet ind i skyen, så der dannes en lille lykke, der er 4-5 cm lang (se billede 12). Lad limen tørre helt inden du går videre.

10./11. Fyld vat i skyerne så de “puffer op” og får en 3D effekt. Lim kanten i lukningen og fastgør med en klemme så skyen lukkes helt. Lad limen tørre.

12. Med sytråd fastgøres figurerne til løkken i enden af hvert bånd. Sytråden gør at figurerne kan bevæge sig rundt.

Når limen er tør kan klemmerne fjernes, båndene bindes op på ophænget til uro’en og din uro er klar til brug.

 

HUSK at uroen ikke må kunne nåes af barnet. Den er ikke legetøj (det gælder i øvrigt også dem man kan købe i butikkerne). Dette dels pga. kvælningsfare fra båndene og dels pga. de små dele.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Babys rutine: 6-9 måneder