DIY for børn: Sjov og lærerig puttekasse (3-6 år)

Squashmos med quinoa (+4 mdr.)

En mild og cremet mos, som jeg gerne lige giver et nip hvidløgspulver for at tilføje lidt mere karakter til smagen. Kan serveres fra baby begynder på skemad.

Opskriften giver 4-8 portioner alt efter hvor tyk en konsistens du ønsker.

Opskrift på mos med squash og quinoamel (til baby fra 4 mdr.)

Arbejdstid: 20 minutter

 

Ingredienser

1 stor squash, skyllet og skåret i mindre stykker

3 dl vand (til kogning)

1 dl vand (til at justere konsistens)

1 dl quinoamel

1/3 tsk hvidløgspulver

 

OBS: Opskriften giver en konsistens som afbildet ovenfor. Tilsæt ved servering MM/MME for passende konsistens.

 

Sådan gør du:

Kom squash i en gryde sammen med vandet og kog til squashenstykkerne er møre og vandet er fordampet, så der kun er ca. ½ dl vand tilbage.

Skru ned for varmen og blend squashen direkte i gryden med en stavblender til du har en fin mos uden klumper.

Tilsæt quinoa og hvidløgspulver og 1 dl vand og rør i grøden til det har en jævn og cremet konsistens. Skru op for varmen under gryden imens du rører, så mosen tykner en smule.

Kom mosen i rengjorte og skoldede beholdere (fryseegnede) og luk dem til.

Fryses straks.

 

VED SERVERING:

Fedtstof
Sundhedsstyrelsen anbefaler at der barnets første leveår tilsættes en teskefuld fedtstof pr. portion hjemmelavet grød eller mos for at sikre, at barnet vokser og udvikler sig normalt. Jeg tilsætter først fedtstof når mos eller grød serveres – på den måde bidrager det til at køle måltidet ned (som jeg oftest luner i mikroovn).

Modermælk eller MME
Ved servering tilsætter jeg også modermælk eller MME indtil passende konsistens. Disse ting gør måltidet  mere flydende. Derfor må den portion du laver her gerne være lidt tykkere i konsistensen end den endelige mos/grød du vil servere for dit barn.

8 kommentarer

  • Line

    Gav du det her som et fuldt måltid, eller er det som tilbehør til noget?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Line
      Det kan fungere på begge måder. Mos kan udgøre et selvstændigt måltid, hvis man bare serverer nok til at barnet mættes. Det kan også være supplement til “finger foods”. Altså ‘rigtig mad’ som barnet selv sidder med 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

    Hej
    Kan man bruge majsmel eller andet i stedet for quinoamel, hvis man ikke har det hjemme? 🙂
    Mvh Pia

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sigrid

    Hvor har du de fine små bøtter fra?

    Og kan man evt. fryse mosen i isterningbakker?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Sigrid 🙂
      Bøtterne her er fra Sistema og er egnet til frysning af madvarer 🙂 De kan også gå i både opvasker og mikrobølgeovn.
      Mosen kan godt fryses i isterningebakker hvis bakkerne man bruger er egnet til nedfrysning af madvarer. Det er ikke alle isterningebakker der er det.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linette

    Hej,
    Lige et nysgerrigt spørgsmål 😊 må man godt fryse og opvarme mosen igen med MME i fra starten? Har fået fortalt man ikke må genopvarme fx grønsagsmos med MME i – så var bare om det samme galt her? 🤔

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Linette
      Mange tak for din kommentar. Jeg kan godt se at denne del har stået lidt rodet i mine opskrifter på mos. Din kommentar har givet anledning til at jeg nu har opdateret samtlige af disse opskrifter og sikret de er ajourført med anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen.
      Opskrifterne fremgår nu, så de er lavet til nedfrysning og man først tilsætter fedstof og mælk ved servering.
      KH.
      Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY for børn: Sjov og lærerig puttekasse (3-6 år)