DIY for børn: Sjov og lærerig puttekasse (3-6 år)

Squashmos med quinoa (+4 mdr.)

En mild og cremet mos, som jeg gerne lige giver et nip hvidløgspulver for at tilføje lidt mere karakter til smagen. Kan serveres fra baby begynder på skemad.

Opskriften giver 4-8 portioner alt efter hvor tyk en konsistens du ønsker.

Mosen er fryseegnet.

Opskrift på mos med squash og quinoamel (til baby fra 4 mdr.)

Arbejdstid: 20 minutter

 

Ingredienser

1 stor squash, skyllet og skåret i mindre stykker

3 dl vand

1 dl MM/MME

1 dl quinoamel

1/3 tsk hvidløgspulver (kan udelades)

 

OBS: Opskriften giver en konsistens som afbildet ovenfor. Tilsæt evt. mere MM/MME for tyndere konsistens.

 

Sådan gør du:

Kom squash i en gryde sammen med vandet og kog til squashenstykkerne er møre og vandet er fordampet, så der kun er ca. ½ dl vand tilbage.

Skru ned for varmen og blend squashen direkte i gryden med en stavblender til du har en fin mos uden klumper.

Tilsæt quinoa og hvidløgspulver og MM/MME og rør i grøden til det har en jævn og cremet konsistens.

Kom grøden i rengjorte og skoldede beholdere (fryseegnede) og luk dem til.

Fryses straks.

TIP! Sundhedsstyrelsen anbefaler at der barnets første leveår tilsættes en teskefuld fedtstof pr. portion hjemmelavet grød eller mos for at sikre, at barnet vokser og udvikler sig normalt. Jeg tilsætter først fedtstof når mos eller grød serveres – på den måde bidrager det til at køle måltidet ned (som jeg oftest luner i mikroovn). Fedtstoffet gør også måltidet en smule mere flydende. Derfor må den portion du laver her gerne være lidt tykkere i konsistensen end den endelige mos/grød du vil servere for dit barn. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY for børn: Sjov og lærerig puttekasse (3-6 år)