Bruschetta med oliventapenade
Opskriften du får her er muligvis verdens nemmeste hjemmelavede appetizer, hvis du gerne vil servere en lækker snack, når gæsterne ankommer, men uden at stresse over det.
Det er en såkaldt bruschetta (et stykke sprødt brød) med oliventapenade ovenpå.
Oliventapenaden laver du selv ved hjælp af kun 2 ingredienser og for ca. 5 kr.
Lækkert, nemt og budgetvenligt.
Bruschettas m. oliventapenade af grønne oliven (8 stk. – passende til 4 personer)
Arbejdstid: 10 minutter
Ingredienser
8 skiver baguette eller flute (behøver ikke være dyrt brød – en discount baguette er rigelig fin her!)
Lidt smør til at smøre brødskiverne med
Et lille glas grønne oliven uden sten (240g)
2 spsk olivenolie
Evt. lidt friske krydderurter som drys – her har jeg brugt blomster og friske blade fra en oregano
Sådan gør du:
Skær 8 skiver brød af ca. 1 cm tykkelse.
Smør et tyndt lag smør på hver af dem og bag dem alle sammen på en bageplade i ovnen ved 200 grader varmluft til de er gyldne og sprøde. Afkøles på køkkenrulle (så de bevarer sprødheden).
Hæld væsken fra olivenene og kom dem over i en skål. Tilsæt 2 spsk olivenolie og blend det hele til en fin ensartet masse med en stavblender.
Smør tapenaden på de små brød og drys evt. med lidt friske krydderurter.
Ingen kommentarer endnu