Mini banan/boghvede pandekager til de mindste (+6 mdr.)

Bløde havre-æblebarer til de mindste (+6 mdr.)

De her barer blev til fordi jeg synes, at det er rigtig svært at finde snacks og småmåltider til de helt små børn, der lige er begyndt på rigtig mad.

De bløde og med en ensartet krumme og konsistens. Det er min erfaring, at det kan de små rigtig godt lide.

Smagen er mild og let til den søde side, men uden at være oversød. De får sødme fra æble og dadler. Smagen får et lille pift fra kardemomme og vanilje.

Særligt velegnet til den lille sult, til at have med på farten eller som del af madpakken til vuggestuebarnet eller de yngste børnehavebørn.

Barerne er uden mælk, tilsat sukker eller salt.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Havre-æblebarer til de mindste (ca. 20 små barer)

Fra alder: +6 mdr.

Arbejdstid: 40 minutter (inkl. bagetid)

 

Ingredienser

1 æble

½ dl vand

10 dadler (fjern stenene)

2 æg

½ dl solsikkeolie eller rapsolie

3 dl havregryn (afmålt FØR de blendes)

½ tsk bagepulver

½ tsk kardemomme

1 tsk vaniljepulver

 

Sådan gør du:

Skræl æblet, fjern kernehuset og skær æblet i mindre tern.

Kom æbletern og vand i en lille gryde og kog til vandet er væk og æblerne møre. Blend æblet til en fin mos.

Kom havregryn i en tør og ren blender og blend dem til en fin havremel. Hæld over i en lille skål og bland bagepulver, kardemomme og vaniljepulver i havremelet.

Fyld herefter dadler, olie og æg i blenderen og blend det til en jævn masse. Sørg for der ikke er dadelklumper.

Nu hældes dadel-æggesnapsen i en røreskål og æblemos og havremel røres i.

Rør sammen til ensartet konsistens og fordel i en lille franskbrødform beklædt med bagepapir.

Bag ved 190 grader almindelig ovnvarme i 20-25 minutter til du har et fast ‘brød’.

Afkøl og skær i skiver af 1-2 cm tykkelse som du igen deler i stave.

Barerne kan fryses (op til 3 mdr.) eller opbevares i lufttæt boks (ca. 3 dage).

2 kommentarer

  • Allaa

    Hej 😁
    Tak for de lækre opskrifter. Hvilke dadler bruger du?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Dejligt at du kan bruge opskrifterne 🙂 Jeg bruger de lidt bløde dadler der sælges i frugt og grønt afdelingen. De hedder noget med “juicy” og sælges i papæsker.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mini banan/boghvede pandekager til de mindste (+6 mdr.)