Sukkersyltede pærer

Ideer til babys mad og 9 x frokosttallerkener (baby 6-12 mdr.)


Det kan være overvældende for mange forældre når det første barn skal introduceres til rigtig mad. Der er mange filosofier, metoder og gode råd til, hvad man gør og hvordan.

Dette indlæg skal gerne tjene til inspiration til, hvad man kan give det helt lille barn til frokost og med i madpakken i vuggestuen. Alle disse tallerkener kan nemlig fungere som indhold i en frokostmadkasse.

Du kan se alle tallerkenerne i fuld størrelse på min Instagram profil (KLIK HER).

De tager udgangspunkt i “baby spiser selv”, som er kendt fra BLW-konceptet. Jeg er IKKE BLW-ekspert, men har læst lidt om metoden og brugt det til introduktion af mad til Adam, som er vores yngste barn. Ved Isak (vores ældste) fulgte jeg blindt sundhedsplejerskernes anbefalinger om at drosle ned på (en ellers velfungerende) amning fra 4 mdr. og begynde at made Isak med grød. Det har jeg skrevet mere om i et tidligere indlæg, som jeg linker til herunder.

LÆS OGSÅ: Babys start på mad og mine erfaringer fra Isak

Inspiration til babys frokost (6-12 mdr.)

Nedenfor finder du forslag til hvad du kan servere for baby fra 6 mdrs alderen til frokost.

Kombiner gerne så der både er noget energitæt med protein og kulhydrater, kød/fisk og lidt frugt/grønt og følg sundhedsstyrelsens anbefalinger.

 

KØD, ÆG OG FISK

Frikadeller og kogte kødboller

Fiskefrikadelle

Dampede stykker fisk

Fiskefillet

Sild

Kogte æg

Stykker af scrambled eggs

Æggemuffins

 

SMØREPÅLÆG

Makrelguf

Leverpostej

Laksepaté

Torskerogn

Smørreost

Most avocado

Most banan

Grøntsagsmos/frugtmos

 

GNAVEGRØNT

Blancheret broccoli i buketter

Kogte blomkålsbuketter

Majs

Ærter

Agurkstave (skåret som trekantede stave)

Cherrytomater (skåret i kvarte)

Avocadostykker

Blødw pomfritter af kartoffel eller gulerødder

 

FRUGT

Hindbær (i kvarte)

Jordbær (i mindre stykker)

Blåbær (i kvarte)

Vindruer (i kvarte og evt. halveret der igen)

Banan (i stave)

Melon (i både eller mindre stykker)

KULHYDRATER

Bondebrød (skåret i stave eller små hapsere)

Kernefrit rugbrød (skåret i stave eller små hapsere)

Pastaskruer

Mini pandekager (link til opskrift til sidst i dette indlæg)

Bløde hjemmebagte barer (link til opskrift til sidst i dette indlæg)

LÆS OGSÅ: 1½ måned inde i start på ‘rigtig’ mad


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sukkersyltede pærer