Nøddekager m. moccacreme og brombær

Agurke-sandwiches

Agurkesandwich – eller cucumber sanwiches – er en engelsk tradition og hører sig til det engelske “Afternoon Tea”-koncept, som er the og små kageanretninger der indtages henad eftermiddagen.

Jeg var skeptisk til en start, da jeg skulle prøve en bid af sådan en. Toast og agurk lød altså ret kedeligt i mine ører, men tro mig, man bliver overrasket! Specielt hvis cremen i sandwichen er som den skal være, og det er den i den her opskrift! Det er virkelig en lækker snack og perfekt at spise inden man går om bord i kagerne, hvis der afholdes afternoon tea selskab.

Jeg vil dog opfordre til, at man køber noget godt toastbrød og en god smøreost til cremen. Se mine anbefalinger i opskriften herunder.

Opskrift på agurke sandwiches (8 store eller 16 små – beregn 1-2 store pr. person)

Arbejdstid: 15 minutter

 

Ingredienser

8 skiver toast af god kvalitet (jeg anbefaler især DENNE)

200g flødeost natural

1 tsk dijonsennep

½ agurk

Kværnet peber

 

Sådan gør du:

Rør flødeost og dijonsennep grundigt sammen. Smag til med friskkværnet peber.

Skyl agurken, skær endeskiven fra og skær agurken i helt tynde skiver – brug gerne et mandolinjern så skiverne bliver papirstynde. Kram agurken fri for overskydende vand med et rent viskestykke.

Smør 4 skiver af brødet med cremen og fordel rigeligt agurk ovenpå. Læg en brødskive ovenpå.

Skær kanterne af og del herefter hver sandwich i 2 eller 4 stk.

Server gerne med en lille pind i, så de er nemme at snuppe og bliver holdt sammen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nøddekager m. moccacreme og brombær