4 mdr. efter start på mad - og mine erfaringer

Majsbarer med grøntsager

Bløde majsbarer der faste at holde om men som er nemme for baby at tygge (også uden tænder) da de smuldrer i munden.

Jeg har her lavet dem med grøntsagsstykker i (cherrytomat, løg, champignon, gulerod og aubergine), og man kan helt selv vælge hvilke grøntsager man kommer i afhængig af indholdet i køleskabet. Skær grøntsagerne så fint som du finder behov for til netop dit barn. Hvis dit barn lige er begyndt på mad og ikke er klar til flere konsistenser på én gang kan du helt udelade grøntsagerne.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på majsbarer m. grøntsager (ca. 14 stk.)

Fra alder: + 6 mdr.

Arbejdstid: 40 minutter

 

Ingredienser

2 dl majsmel

1 dl majsgryn

1 dl hvedemel

½ tsk bagepulver

2 æg

1 dl koldt vand

½ dl raps- eller solsikkeolie

1 dl finthakkede grøntsager

Lidt fedtstof til sautering af grøntsager

 

Sådan gør du:

Skyld og snit/hak grøntsagerne så fint som du synes.

OBS! Hårde grøntsager som gulerod eller kartofler bør først koges så de er møre.

Varm en pande op og tilsæt lidt smør eller andet fedtstof og steg/svits alle grøntsagerne til de falder sammen og er bløde. Vend hele tiden i det, så du ikke får brændte kanter på dem. Tag af varmen.

Bland de tørre ingredienser godt sammen i en skål og tilsæt herefter, æg, olie, vand og de stegte grøntsager. Rør sammen til en ensartet masse og kom i en lille bradepande (ca. 20 x 20 cm) beklædt med bagepapir.

Bag ved 190 grader almindelig ovnvarme i ca. 12-16 til majsmassen er fast og gennembagt.

Lad afkøle helt inden barerne skæres ud.

Holdbarhed ca. 3-4 dage i beholder i køleskab. Kan fryses.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 mdr. efter start på mad - og mine erfaringer